Met deze Android-browser kun je (bijna) alle Chrome-extensies installeren

Rens Blom
17 april 2019, 12:26
2 min leestijd
Met deze Android-browser kun je (bijna) alle Chrome-extensies installeren

Kiwi Browser is de eerste internet-app die Chrome-extensies op Android ondersteunt. Gebruikers vragen al jaren om deze feature, maar Google lijkt er nog steeds niet aan te werken. Zo gebruik je de extensies met Kiwi.

Lees verder na de advertentie.

Dit moet je weten over Kiwi Browser

De relatief onbekende en gratis Kiwi Browser is gebaseerd op Chromium en WebKit, twee platformen die ook de basis vormen voor bijvoorbeeld Google Chrome. Kiwi lijkt qua uiterlijk en gebruikservaring daarom ook op Chrome, maar is zeker niet hetzelfde.

De ontwikkelaars van Kiwi hebben de browser namelijk voorzien van allerlei veelgevraagde features die je pas later of nog steeds niet in Chrome ziet. Van een slimme adblocker tot een energiebesparende donkere modus voor smartphones met een oled-scherm; Kiwi is met name interessant voor wie Chrome te beperkt vindt.

Kiwi maakt Chrome-extensies op Android mogelijk

De nieuwste update van Kiwi Browser introduceert een langverwachte feature: ondersteuning voor Chrome-extensies. De computerversie van Chrome heeft al jaren een Chrome Web Store met duizenden handige en leuke extensies die je browser veelzijdiger maken.

Gebruikers vragen Google al sinds 2015 veelvuldig wanneer de Android-browser extensies gaat ondersteunen, maar de zoekgigant weigert te antwoorden. Kiwi is nu de eerste Android-browser die de extensies ondersteunt. Door in de adresbalk chrome://extensions te typen, kom je bij de Web Store waar je extensies kan downloaden.

Onze ervaring is dat dit niet feilloos gaat. De Google Tasks-extensie werkt bijvoorbeeld, maar die van Pocket en Google Keep krijgen we niet aan de praat. 9to5Google schrijft dat de extensies van Awesome Screenshot en uBlock Origin ook niet (goed) functioneren. Vreemd is dit niet, want ontwikkelaars hebben hun extensies ontworpen voor de computerversie van Chrome. De Android-variant is op meerdere technische vlakken anders, en dus is het de vraag hoeveel extensies naar behoren werken.

Een ander aandachtspunt is dat Googles Chrome Web Store ook ontworpen is voor de computer. De webwinkel is niet geoptimaliseerd voor je smartphone- of tabletscherm, dus het navigeren werkt niet fijn.

→ Download Kiwi Browster in de Play Store (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu