De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

De 6 beste Mailbox-alternatieven voor Android

Erwin Vogelaar
14 december 2015, 20:00
4 min leestijd
De 6 beste Mailbox-alternatieven voor Android

Nu Dropbox gaat stoppen met Mailbox, moet je mogelijk op zoek naar een nieuwe e-mail-app. Wij zetten de Mailbox-alternatieven voor Android op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

Mailbox-alternatieven

In korte tijd werd Mailbox de favoriete e-mail-app van velen, vooral  vanwege de makkelijke swipe-acties. De ene kant op vegen  archiveerde je mail, terwijl de andere kant op swipen ervoor zorgde dat je de mail op een later moment weer onder ogen kreeg. In 2013 nam clouddienst Dropbox de app over, maar nu heeft het bedrijf besloten om op 26 februari aanstaande  de stekker  eruit  te trekken. Gelukkig heeft de app in de afgelopen jaren andere ontwikkelaars  geïnspireerd en zijn er genoeg uitstekende alternatieven met het gemak en overzicht van Mailbox. We zetten de beste Mailbox-alternatieven op een rijtje.

1. Inbox by Gmail

inboxbygmail

Google heeft twee eigen mail-apps, namelijk Gmail en Inbox. Inbox by Gmail is meer experimenteel en krijgt als eerste nieuwe functies zoals vooropgestelde reacties. Tevens lijkt de app erg op Mailbox. E-mails worden met Inbox gebundeld in categorieën, zoals Updates of Financieel. De berichten kun je snel het archief in swipen of snoozen om er op een later moment mee aan de slag te gaan.

Door de categorieën kun je ook hele groepen mails tegelijk wegswipen. De app werkt daarnaast goed samen met andere Google-functies: zo kun je herinneringen tussen je mails plaatsen als je de mail-inbox toch al gebruikt als to-do-lijst. De app ondersteunt  echter alleen (zakelijke) Gmail-accounts.

Download Inbox by Gmail in Google Play (gratis)

2. Outlook

outlook

Outlook van Microsoft is de afgelopen tijd flink verbeterd. Geen saaie zakelijke mailbox meer, maar een overzichtelijke  app waarin je ook gewoon je Gmail kunt importeren. Outlook hanteert tegenwoordig het fraaie Material Design en je kunt net als in Mailbox en Inbox swipen om je mails te archiveren of snoozen.

De app valt vooral op door de andere functies die aanwezig zijn, zoals een uitgebreide kalender en een overzicht van gemailde bestanden. De inbox maakt tevens onderscheid tussen e-mails met prioriteit en overige e-mails.

Download Outlook in Google Play (gratis)

3. Gmail

gmail-icon

Vergeleken met Inbox is Googles andere standaard e-mail-app Gmail wat traditioneler. Sterker nog, de app ziet er uit alsof je de webversie draait op je telefoon. Naar links of naar rechts vegen  op een mail stuurt het bericht direct naar je archief.

Het is de meest pure Gmail-ervaring, wat heel prettig kan zijn als je de webversie van Gmail veel gebruikt en je in die flow wilt doorwerken. De app werkt het beste met Gmail-accounts, maar e-mailadressen van  Outlook en Yahoo worden ook ondersteund.

Download Gmail in Google Play (gratis)

4. CloudMagic

cloudmagic

Hoewel de meeste e-mail-apps vrij licht en snel zijn, is CloudMagic op dit gebied toch wel koning. De app is minimalistisch, maar doet toch wat je zou verwachten. Helaas zijn er geen snooze-opties om een e-mail later terug te laten komen.

Na een swipe moet je eerst kiezen of je een mail archiveert of verwijdert, waardoor het verwerken van je inbox  niet niet zo rap gaat als bij bijvoorbeeld Inbox by Gmail. Ben je echter op zoek naar de lichtste optie, dan is CloudMagic een aanrader.

Download CloudMagic in Google Play (gratis)

5. Type Mail

typemailicon

Type Mail (vroeger Blue Mail) is niet de mooiste of snelste optie in dit lijstje, maar toch zijn er enkele hele aardige functies aanwezig die het een aantrekkelijke e-mail-app maken. Zo zijn de navigatie-opties onderaan erg handig, kun je een apart takenlijstje bijhouden, krijg je bij een  swipe van een e-mail een hele hoop opties en zijn er makkelijk te vinden filters.

Een groot voordeel is tevens dat deze app een nachtmodus heeft. Dit missen we toch vaak in de andere apps. Type Mail ziet er helaas wel iets  te druk uit.

Download Type Mail in Google Play (gratis)

6. myMail

mymail

MyMail is direct herkenbaar met een minimale inbox en swipefuncties voor e-mails. De app oogt echter wel wat speelser dan de andere apps in dit lijstje. Dit komt door de rode getekende icoontjes die gebruikt worden om bijvoorbeeld te zoeken of een e-mail te verwijderen. De icoontjes zijn handig, maar niet zo duidelijk als in de andere apps. Wanneer je bijvoorbeeld swipet en nog een actie moet kiezen, is het niet direct logisch welk icoontje wat doet.

De tabbladen voor het menu en een aparte tab om nieuwe accounts toe te voegen zijn wel erg mooi. Tot slot neemt de app  veel ruimte om mails in je inbox te tonen, waardoor het rustig oogt.

Download myMail in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu