De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Netwerk browsen eindelijk mogelijk in nieuwe versie VLC

Erwin Vogelaar
21 juni 2016, 21:39
2 min leestijd
Netwerk browsen eindelijk mogelijk in nieuwe versie VLC

VLC voor  Android heeft een grote update gehad, waardoor we nu spreken van VLC 2.0. Onder andere is netwerk browsen nu mogelijk en de Android TV- en Android-app zijn samengevoegd.

Lees verder na de advertentie.

Netwerk browsen VLC

De populaire video-app VLC heeft een grote update gekregen  en is nu toe aan versie 2.0. Gisteren spraken we nog over de toevoeging van Chromecast-ondersteuning in de nieuwste bétaversie van VLC voor pc en vandaag is de Android-app zelf dus aan de beurt. Opvallend is dat met deze update de Android TV-app en de Android-app samengevoegd zijn. De interface die voor Android TV gebruikt werd kan nu dus ook op Android gebruikt worden. Daarnaast krijgt de app eindelijk de mogelijkheid tot netwerkbrowsen.

netwerk browsen vlc

Je kunt dus vanaf nu met de VLC-app bij de videobestanden die lokaal op je netwerk opgeslagen staan. Hierbij biedt VLC ondersteuning voor UpNP, FTP, SFTP, NFS en Windows Shares. Geassocieerde ondertiteling wordt ook gedetecteerd en kan direct gebruikt worden bij de video die je afspeelt. Heb je geen ondertiteling voor je video, dan kun je vanaf nu in de app via OpenSubtitles nieuwe ondertiteling downloaden. Je hoeft daar dus niet meer de app voor uit. Er worden verder  video-afspeellijsten  ondersteund en de app vraagt nu om minder permissies in Android N.

Voor tablets die Samsung MultiWindows of LG Dual Window ondersteunen, kan VLC nu ook onderdeel zijn van de mogelijkheid om twee apps tegelijk in beeld te zetten. Zo kun je dus makkelijk een video kijken en tegelijkertijd iets anders op het scherm doen. Ook is het optie-menu aangepast en kun je de kijkgeschiedenis van de app bekijken.

VLC downloaden

VLC 2.0 kun je gratis downloaden in de Play Store via onderstaande link. De vereisten zijn niet erg hoog, want je kunt de app al op Android 2.2 en hoger draaien.

Download VLC for Android in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu