Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Telegram komt met handige chatbots die acties kunnen uitvoeren

Redactie
25 juni 2015, 10:33
1 min leestijd
Telegram komt met handige chatbots die acties kunnen uitvoeren

Telegram heeft een update doorgevoerd waardoor het mogelijk wordt om met zogeheten bots – computergestuurde contactpersonen – te communiceren en hen acties uit te laten voeren.

Lees verder na de advertentie.

De update voor Telegram wordt op dit moment naar gebruikers uitgerold. De update zorgt er ook voor dat de stickers weer werken op apparaten met Android M. In vorige versies crashte de app bij Android M zodra de gebruiker de stickerpagina op probeerde te roepen. De belangrijke verandering die Telegram echter doorvoert, is het gebruik van bots.

Dit kun je met de Telegram-bots

Elke Telegram-bot heeft een eigen functie. Zo is er een  ImageBot die je kunt gebruiken om een foto bij een trefwoord te zoeken, kun je met de PollBot een poll maken, via HotOrBot met Telegram Tinderen en door  RateStickerBot nieuwe stickers ontdekken. De bots zijn daarnaast aan een groepsgesprek toe te voegen, waardoor bijvoorbeeld iedereen van de ImageBot gebruik kan maken. Wij wachten geduldig op de eerste GiphyBot, speciaal gemaakt voor het snel plaatsen van gifjes.

Telegram-bots

Ontwikkelaars hebben de mogelijkheid om hun eigen bot aan Telegram toe te voegen, die vervolgens via een speciale url met anderen kan worden gedeeld. Ook zijn er tabbladen voor stickersets beschikbaar, waarmee het stickeroverzicht van de gebruiker wordt verbeterd.

Download Telegram

Telegram is gratis te downloaden in Google Play voor apparaten met Android-versie 2.2 en hoger.

Download Telegram in Google Play (gratis)

Laatste nieuws over Telegram

Bron: Telegram
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu