WhatsApp bellen krijgt Material Design in nieuwe bètaversie
Wouter Nijsen
whatsapp

WhatsApp

Gratis

WhatsApp heeft een nieuwe bètaversie beschikbaar gemaakt, waarin de belfunctie van het fraaie Material Design  wordt  voorzien. Ook zijn er diverse kleine  aanpassingen doorgevoerd.

WhatsApp belfunctie Material Design

WhatsApp belfunctie Material DesignNadat WhatsApp al eerder werd voorzien van Material Design, is nu ook de belfunctie aan de beurt. Er is namelijk een nieuwe bètaversie beschikbaar, versie 2.12.87, en die brengt de chat-app volledig  in lijn met het uiterlijk van Android 5.0 (Lollipop). De interface, die er voorheen wat verouderd uitzag door het gebruik van zwarte kleuren, is opgepoetst met de opvallende donkergroene kleur, die je ook ziet in het overzicht en binnen chats.

Naast de nieuwe look voor de belfunctie van WhatsApp voert versie 2.12.87 enkele kleine aanpassingen door. Zo heeft de standaard wallpaper van de chat-app voortaan een iets lichtere kleur, is  de zoekbalk onder handen genomen en zijn enkele icoontjes opgeschoond.  De nieuwe bètaversie van WhatsApp is via deze link als apk-bestand op de officiële website van WhatsApp te downloaden. Lees ook hoe je apk-bestanden installeert op je Android.

Meer over WhatsApp

Hoewel WhatsApp met Material Design al langer beschikbaar was via de officiële website van de chat-app, werd het nieuwe uiterlijk enkele dagen geleden uitgerold in Google Play. Door de update krijgt de gehele app een andere look, zien knoppen er fraaier  uit en is het icoon voor de tekst `WhatsApp` verdwenen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Daarnaast oogt de bovenbalk door het Material Design iets platter en rustiger. Ook nieuw is het menu dat je ziet wanneer  je een bijlage wilt versturen.

Laatste nieuws over WhatsApp

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.