De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

In 4 stappen een bericht toevoegen aan favorieten in WhatsApp

Redactie
3 november 2015, 13:48
2 min leestijd
In 4 stappen een bericht toevoegen aan favorieten in WhatsApp

WhatsApp komt met een handige nieuwe feature: starred messages, ofwel favorieten. Deze functie laat je berichten en media markeren met een sterretje, waardoor ze opgeslagen worden in een apart overzicht binnen WhatsApp. Wij leggen in vier  handige stappen uit hoe je dit doet.

Lees verder na de advertentie.

We kennen WhatsApp favorieten al langer onder de naam WhatsApp markeren in de iOS-versie van de chat-app. Nu is er een bèta-versie van WhatsApp (2.12.338) verschenen waarmee de feature ook naar Android komt. Met de mogelijkheid tot het selecteren  van je favorieten berichten, spraakberichten, foto’s en video’s kun je deze later gemakkelijker terugvinden als je door de chat heen scrolt of in het overzicht van gemarkeerde berichten kijkt.

Starred messages gebruik je zo

Als je de volgende vier stappen volgt, is het heel eenvoudig WhatsApp favorieten te gebruiken. Let op, het gaat hier dus wel om de bètaversie van de app dus je dient het APK-bestand te downloaden.

  1. Download WhatsApp versie  2.12.338 en installeer het APK-bestand op je telefoon (zie hieronder voor uitleg over het installeren van deze bestanden);
  2. Open de chat, houd het bericht dat je onder favorieten wilt zetten lang ingedrukt en selecteer het sterretje bovenin;
  3. Ga naar het startoverzicht van WhatsApp en selecteer instellingen;
  4. Kies hier voor ‘Starred messages’.

In dit overzicht vind je alle berichten die jij geselecteerd hebt. In ‘Starred messages’ kun je ook de zoekfunctie gebruiken om snel op een bepaald thema te zoeken. Handig wanneer je bijvoorbeeld de datum van een feestje terug wilt vinden of bepaalde foto’s snel voor de dag wilt toveren.

Wanneer de officiële versie in de Play Store verschijnt, is nog onbekend. Tot die tijd zul je het met de bètaversie van WhatsApp moeten doen, mocht je deze nieuwe feature willen gebruiken.

Zo installeer je in drie stappen een APK-bestand op je Android

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's