Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

WhatsApp spraakbericht verzenden mogelijk na laatste update

Redactie
7 augustus 2013, 8:42
2 min leestijd
WhatsApp spraakbericht verzenden mogelijk na laatste update
whatsapp spraakbericht

Het langeverwachte WhatsApp spraakbericht verzenden worden eindelijk via een update aan de Android-app toegevoegd. Velen wachten al geruime tijd op een dergelijke functie om spraakberichten naar elkaar toe te sturen, ofwel een ‘walkie-talkie-feature’.

whatsapp spraakbericht

Je drukt op de knop, spreekt een bericht in en deze wordt verstuurd zodra je de knop loslaat. Als je graag ziet dat het WhatsApp spraakbericht toch niet wordt verstuurd, beweeg je de vinger naar links op de opname te verwijderen.

WhatsApp hanteert geen tijdslimiet voor het opnemen. Dat is enorm handig, want bij veel diensten wordt een tijdslimiet gehanteerd die het rustig inspreken van spraakberichten belemmert. Ook springt de app direct naar de speaker als de telefoon verder van het oord wordt gehouden. Dit is een handigheidje voor de keren dat je een spraakbericht gewoon via de luidspreker wilt horen.

Lees verder na de advertentie.

WhatsApp spraakbericht krijgt ook vinkjes
Het is bij een WhatsApp spraakbericht ook mogelijk om de verzend- en ontvangstatus te bekijken. Net zoals bij tekstberichten staat één vinkje voor verzonden en twee vinkjes voor ontvangen (maar niet per se door de ontvanger gelezen)

Daarnaast heeft WhatsApp woensdag bekendgemaakt dat de online berichtendienst maandelijks door zo’n 300 miljoen actieve gebruikers wordt gebruikt en gemiddeld tussen de 11 en 20 miljard berichten verwerkt.

https://www.youtube.com/watch?v=i3I_7H1mByA

De WhatsApp-update wordt in fases naar gebruikers uitgerold. Bekijk daarom geregeld of de update al voor jouw toestel beschikbaar is.

Download: WhatsApp (gratis)

UPDATE: Het is ook mogelijk om de nieuwe WhatsApp-versie al te installeren via een apk-bestand. Hoe je een apk-bestand moet installeren, lees je in onze handleiding Android apk bestanden op je Android toestel installeren. Thanks voor de tip JoepieS! (in de comments) 🙂

Alles uit WhatsApp halen?

Lees ook alles wat je met weten over WhatsApp Android en de beste keuze voor een WhatsApp alternatief.

WhatsApp nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu