Yo: supersimpele chat-app beperkt communicatie tot twee tekens

Gijs Ettes
18 juni 2014, 15:14
1 min leestijd
Yo: supersimpele chat-app beperkt communicatie tot twee tekens
yo

Ben je alle ingewikkelde chat-apps zat of heb je gewoonweg niet zoveel te vertellen, dan is Yo het uitproberen waard. Het programmaatje beperkt de gesprekken die je met andere gebruikers hebt  tot twee tekens: ‘Yo’. Of je nu iemand een digitale groet wilt sturen, wilt vragen hoe het gaat of benieuwd bent wat de ander gaat doen: het kan allemaal met Yo. Volgens de makers is dit dan ook het meest simpele en efficiënte communicatiemiddel ter wereld. Simpel is de app  zeker, maar over dat laatste hebben wij zo onze twijfels.

Dat neemt niet weg dat Yo voor veel hilariteit zorgt. Je voegt snel andere gebruikers toe door hun Yo-gebruikersnaam in te voeren middels het plusteken, waarna ze  in het blokkenoverzicht met contacten komen  te staan. Daarnaast kun je anderen uitnodigen via WhatsApp. Vanuit de instellingen zie je hoeveel Yo’s je al hebt ontvangen en heb je de optie om irritante medegebruikers te blokkeren.

Lees verder na de advertentie.

Yo en het WK

Je raadt het al: Yo heeft weinig om het lijf. Toch zijn er geinige verborgen functies om te ontdekken. Eentje daarvan wordt beschikbaar als je ‘Worldcup’ toevoegt als vriend. Je krijgt dan namelijk bij elk doelpunt dat tijdens de wereldkampioenschappen valt een Yo.

De app is er voor zowel Android als iOS. De Android-versie weegt nog geen 1MB en werkt met Android 2.2+.

Download Yo in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu