De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

General Mobile Discovery Elite

7,5

General Mobile Discovery Elite: high-end met fijn prijskaartje

Het Turkse bedrijf General Mobile is sinds augustus 2014 ook in Nederland actief met een tweetal redelijk geprijsde smartphones. De Discovery en de Discovery Elite kosten respectievelijk 199 en 349 euro en bieden voor dat bedrag best goede specs. De meest interessante van de twee is de Discovery Elite: een grote phablet met een 5,5 inch-scherm (1080p), een 2,2GHz quadcore-processor (Snapdragon 800) en maar liefst 3GB aan werkgeheugen. De opslagruimte bedraagt 32GB, maar is niet uitbreidbaar met een micro-sd-kaartje. Ook 4G-ondersteuning ontbreekt.

Op het gebied van camera’s is de Discovery Elite niettemin goed voorzien. Hij heeft een 8 megapixel-frontcamera en een 16 megapixel-camera aan de achterzijde met een ledflitser en autofocus. Verder is een 2500 mAh-accu aan boord. Vanaf oktober of november 2014 beschikt het toestel over Android 4.4 (KitKat).

Lees verder na de advertentie.

De General Mobile Discovery Elite in vogelvlucht

De General Mobile Discovery Elite is een relatief betaalbare Android-smartphone met prima specs en een prettige gebruikerservaring. Hieronder hebben we de belangrijkste features van de smartphone op een rijtje gezet. Lees ook meer over zijn kleine broertje, de General Mobile Discovery.

  • Groot 5,5 inch-scherm met een full-hd-resolutie
  • Vlotte 2,2GHz quadcore-processor (Snapdragon 800) en 3GB aan werkgeheugen
  • 32GB aan opslag voor je favoriete apps, games en media
  • Twee capabele camera’s met 16 en 8 megapixels

Conclusie General Mobile Discovery Elite review

general mobile discovery elite

Hoewel General Mobile geen bekende naam is op de smartphonemarkt heeft het met de Discovery Elite een aantrekkelijk geprijsd en goed presterend toestel uitgebracht. De smartphone voelt wat goedkoop aan en mist ondersteuning voor 4G, maar zit stevig in elkaar en beschikt over een prima display. Ook met de hardware en prestaties zit het wel snor: met de nieuwste games en apps heeft de Elite geen moeite. De interface ziet er hier en daar slordig uit aangezien deze niet volledig is vertaald, maar we verwachten dat de ophanden zijnde update naar KitKat dit probleem oplost.

Meer over General Mobile

General Mobile is een Turks bedrijf dat is opgericht in de VS. Het bedrijf lanceerde in 2008 de eerste Android-smartphone in Turkije en is in dat land dan ook een grote speler. Landen als Nederland en Frankrijk moeten echter ook op termijn veroverd worden. De eerste 4G-smartphone van General Mobile verschijnt in januari 2015.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews General Mobile Discovery Elite

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu