De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

HTC 10 Evo

HTC 10 Evo: waterdichte smartphone zonder koptelefoonpoort

De HTC 10 Evo is een waterdichte smartphone met een aantrekkelijke behuizing. Het toestel valt op met zijn metalen design, dat stevig maar ook slank is. Door de ronde hoeken ligt de 10 Evo prettig in je hand, maar heb je wel het gevoel dat dit toestel tegen een stootje kan. Met snelle autofocus, veel opslagruimte en een krachtige processor beschikt de HTC 10 Evo verder over alles dat je van een goede Android-smartphone zou verwachten.

Dit toestel is een variant op de HTC 10. Hoewel de behuizing sterk vergelijkbaar is, zijn er enkele forse verschillen. Zo is de 10 Evo iets groter, uitgerust met een 5,5 inch scherm in plaats van een 5,2 inch scherm. Bovendien is de behuizing steviger gemaakt. De HTC 10 Evo is IP57-gecertificeerd, wat betekent dat het toestel stof- en waterdicht is. Voorop zit nu Gorilla Glass 5, dat kras- en valbestendiger is dan het Gorilla Glass 3 van de HTC 10. Ook zijn er aanzienlijke verschillen in de hardware.

HTC 10 Evo

Lees verder na de advertentie.

De HTC 10 Evo in vogelvlucht

Schijn bedriegt met de HTC 10 Evo: hoewel het design van een echt vlaggenschip heeft, zitten de specificaties daar net iets onder. Het is wel een interessant alternatief voor smartphones als de OnePlus 3T en de Honor 8. Een compleet overzicht van HTC 10 Evo specificaties vind je hieronder.

  • 5,5 inch lcd-scherm met resolutie van 2560 bij 1440 pixels
  • Loopt op Android 7.0 Nougat met HTC Sense-interface
  • 16 megapixel-camera met optische beeldstabilisatie achterop, 8 megapixel-camera voorop
  • Snapdragon 810-chip met acht cores, 3GB werkgeheugen
  • 32GB opslagruimte ingebouwd, uitbreidbaar met geheugenkaart
  • Voorzien van vingerafdrukscanner en waterdichte behuizing, maar geen koptelefoonpoort

Meer over de HTC 10 Evo

Achterop het toestel zit een 16 megapixel-camera met optische beeldstabilisatie. Dat zorgt ervoor dat je foto’s vrijwel altijd scherp zijn, zelfs in situaties met weinig licht of veel beweging. De toevoeging van phase detection auto focus zorgt ervoor dat je in een fractie van een seconde focus op je onderwerp hebt. Met een speciale Pro Mode biedt de HTC 10 Evo camera-app extra opties, zoals de mogelijkheid je foto’s op te slaan als raw-bestanden of om de sluitertijd aan te passen.

Voorop zit een 8 megapixel-camera voor selfies. Deze camera heeft een extra wijde lens, zodat je desgewenst je hele vriendengroep op de foto kunt krijgen. Er is zelfs een panoramamodus voor de camera voorop, voor mensen met flinke families of grote vriendengroepen.

Helaas mist de HTC 10 Evo een koptelefoonaansluiting. Eventuele koptelefoons zul je draadloos moeten koppelen via Bluetooth, of aansluiten via de usb-c-poort onderaan het toestel. Volgens HTC zorgt het schrappen van deze aansluiting ervoor dat het toestel betere waterdichtheid biedt. Echter, andere waterdichte smartphones zoals de Samsung Galaxy S7 en de Sony Xperia XZ beschikken wel over een koptelefoonpoort.

De accu heeft een capaciteit van 3200 mAh. Dat zou genoeg moeten zijn om onder de meeste omstandigheden het toestel een volle dag zonder tussentijds opladen te gebruiken. Heb je toch nog even wat extra power nodig, dan is het goed om te weten dat de HTC 10 Evo ondersteuning heeft voor Quick Charge. Binnen een half uur is de accu alweer meer dan vijftig procent vol.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews HTC 10 Evo

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu