HTC Desire 12

Dit is de HTC Desire 12

De HTC Desire 12 is een budgetsmartphone met flair. Hoewel de hardware niet enorm krachtig is, heeft dit goedkope Android-toestel een stijlvolle glazen behuizing. Aan de voorkant vind je bovendien een groot, randloos 5,5 inch-scherm. Zoek je een voordelige smartphone om van games, films of andere multimedia te genieten, dan kun je met deze Desire 12 waarschijnlijk aardig uit de voeten. Heb je liever een groter scherm, dan kun je ook voor de Desire 12 Plus kiezen.

Lees verder na de advertentie.

Onderscheidend: premium design, budgetprijs

HTC pronkt vooral met het design van de Desire 12. Waar goedkope smartphones meestal van plastic of metaal gemaakt zijn, pakt de Taiwanese fabrikant uit met acrylglas. Daardoor doet het toestel denken aan de veel duurdere HTC U11 Plus: premium design voor een lage prijs. Dat is niet alleen mooi, maar ook verrassend stevig. Het ligt bovendien prettiger in de hand, door de rondingen op de achterkant. Je hebt de keuze uit twee kleuren: zwart en zilver.

Bovendien heeft het toestel een relatief groot scherm van 5,5 inch. Dat is iets groter dan we normaal in deze prijsklasse zien. Het scherm heeft een beeldverhouding van 18 bij 9, met slechts aan de boven- en onderkant kleine zwarte balken. Daardoor kan HTC een groot scherm in een redelijk compacte behuizing stoppen, blijft de Desire 12 handzaam. Minpuntje: de resolutie van 1440 bij 720 pixels is aan de lage kant voor een scherm van dit formaat.

Meer over de HTC Desire 12

HTC heeft de Desire 12 uitgerust met degelijke hardware. Zo is er 32GB opslagruimte aanwezig, genoeg om flink wat apps op kwijt te kunnen. De MediaTek-chipset met quadcore processor, aangevuld met 3GB werkgeheugen, is voldoende om software soepel te laten lopen.

HTC Desire 12 officieel

Op sommige gebieden loopt het toestel zelfs stevig achter. Zo loopt de Desire 12 standaard op Android 7.0 (Nougat). HTC heeft geen plannen om de smartphone van een update te voorzien, waardoor je vast zit aan verouderde software. De iets grotere (en duurdere) Desire 12 Plus beschikt wél over Android 8.0 (Oreo), net als veel andere smartphones in deze prijsklasse. Die hebben bovendien vaak een hogere beeldresolutie en extra’s als een vingerafdrukscanner, die ook op de Desire 12 ontbreken.

Daardoor weet de Desire 12 zich maar moeilijk te onderscheiden. Kijk je naar concurrenten als Huawei en Nokia, dan bieden deze fabrikanten completere toestellen voor ongeveer dezelfde prijs. HTC zet met de Desire 12 een degelijk toestel neer, maar door de concurrentie weten we dat je voor deze prijs veel meer kunt krijgen.

Deze smartphone koop je als… looks voor jou het allerbelangrijkste zijn. De hardware is prima, maar niet geweldig. Het stijlvolle glazen design maakt gelukkig veel goed.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews HTC Desire 12

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu