Huawei Watch GT 2

Huawei Watch GT 2

1/4

Pluspunten

  • Relatief lange accuduur voor een smartwatch
  • Bediening is intuïtief
  • OLED-scherm zorgt voor fijn beeld
  • Smartwatch is waterdicht

Minpunten

  • App-aanbod is niet uitgebreid
  • Werkt alleen optimaal met Huawei-toestel

De Huawei Watch GT 2 is een van de smartwatches van de bekende fabrikant. Het apparaatje werd gepresenteerd in 2019, heeft een lange accuduur en draait op een eigen besturingssysteem. Wat je allemaal kunt verwachten van deze wearable lees je hier.

De Watch GT 2 zag het levenslicht in november 2019 en verscheen in twee formaten: 42mm en 46mm. Ook heb je keuze uit meerdere varianten qua kleur en afwerking, zodat er voor ieder wat wils is te kiezen. De smartwatch is nog steeds te koop en inmiddels is de prijs flink gedaald, waardoor het nog steeds een fijne keuze is.

Lees verder na de advertentie.

Huawei Watch GT 2 en software

Huawei Watch GT 2

De GT 2 draait op het zelfontwikkelde LiteOS en werkt daardoor met zowel Android (vanaf versie 4.4) als iOS (vanaf versie 9.0). Wel is het zo dat alle functies van de smartwatch volledig werken met een Huawei-smartphone. Gebruik je een toestel van een ander merk of een iPhone, dan kan het dus zijn dat je wat functionaliteit mist.

Het grote voordeel van dit systeem is dat het geoptimaliseerd is voor een lange accuduur. Zo kun je met de GT 2 makkelijk meer dan een week vooruit, voordat je ‘m weer moet opladen. Dat ligt uiteraard ook aan het gebruik en dat is natuurlijk voor iedereen verschillend. 

Als nadeel biedt LiteOS een karig app-aanbod, want een eigen winkel om apps te downloaden is niet aanwezig. Je kunt met de Huawei Watch GT 2 uiteraard alle basistaken uitvoeren, maar daar blijft het dan ook wel bij. Op zoek naar een smartwatch met meer app-mogelijkheden? Kijk dan eens naar de smartwatches van Samsung met Tizen of horloges die draaien op Wear OS.

Integratie met bijvoorbeeld Google Fit is aanwezig via de eigen Huawei Health-app. Ook via het horloge zelf kun je natuurlijk allerlei inzichten checken. Over een updatebeleid is Huawei niet heel duidelijk, maar wel krijgt het horloge soms nieuwe mogelijkheden. Denk daarbij aan nieuwe digitale wijzerplaten of nieuwe apps.

Functies en mogelijkheden Watch GT 2

Deze smartwatch van Huawei biedt een goede basis voor de (beginnende) sporter dankzij verschillende sensoren. Zo houd je wandelingen bij, maar ook andere sporten die je beoefent. Natuurlijk kun je ook je slaap of hartslag bijhouden met de wearable. Je checkt snel hoeveel calorieën je kwijt bent geraakt tijdens een training. Een gps-module is niet aan boord, dus je moet altijd een telefoon op zak hebben om de exacte route vast te leggen. Daarnaast is de Watch GT 2 ook waterdicht, zodat een regenbui, douchen of een baantje trekken geen enkel probleem is. Standaard is er 4GB geheugen aanwezig

Huawei Watch GT 2

Bediening via het ronde touchscreen

Om het horloge te bedienen gebruik je simpelweg het aanraakgevoelige scherm. Dat verschilt wat qua formaat bij de Huawei Watch GT 2 42mm en Watch GT 2 46mm.  De kleinste versie heeft een rond scherm van 1,2 inch, bij het grotere model gaat dat om een display van 1,39 inch.

De resolutie ervan verschilt wat tussen beide modellen, maar door het verschil van de diameter is dat in de praktijk niet te zien. Dankzij veegbewegingen bedien je de interface. Zo start je bepaalde apps of een work-out, check je meldingen of veeg je een binnenkomende gesprek weg. Het horloge heeft ook twee fysieke knoppen die je kunt gebruiken. Zo open je bijvoorbeeld snel het menu met alle apps, ga je naar het thuisscherm of start je de trainingsapp.

De beste Huawei Watch GT 2 42mm deals op een rij

Huawei Watch GT 2 46mm prijzen

Dit is niet de enige smartwatch van Huawei. Benieuwd wat het bedrijf nog meer te bieden heeft bekijk dan Huawei Watch GT 2e of Huawei Watch GT 2 Pro eens. Meer weten over het algemeen qua wearables, bekijk dan onze uitgebreide pagina met meer info.

Huawei Watch GT 2

Huawei Watch GT 2 prijzen vergelijken

Bekijk product

We hebben momenteel geen Huawei Watch GT 2 prijzen. Bekijk alle Huawei producten.

Alle Huawei producten

Lees verder na de advertentie.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's