‘Dit is de Huawei Watch GT2 met nieuw design, maar nog steeds geen Wear OS’

Michel van 't Klaphek
3 september 2019, 9:08
2 min leestijd
‘Dit is de Huawei Watch GT2 met nieuw design, maar nog steeds geen Wear OS’

Net als zijn voorganger draait ook de Huawei Watch GT2 niet op Wear OS. Wel heeft het slimme horloge een compacter ontwerp gekregen, terwijl de accu groter is geworden.

Lees verder na de advertentie.

Huawei Watch GT 2 renders opgedoken

Dat blijkt uit renders die door WinFuture online zijn geplaatst. De Duitse website heeft een betrouwbare staat van dienst als het op onaangekondigde apparaten aankomt en claimt nu de eerste beelden van de opvolger van de Huawei Watch GT te hebben. Deze smartwatch kwam afgelopen maart uit.

Huawei Watch GT 2 renders 2

In vergelijking met de eerste versie heeft de Huawei Watch GT 2 een platter ontwerp. Ook de rand rond het display is kleiner geworden. Hierdoor wordt het scherm in verhouding groter zonder dat de afmetingen meegroeien. De accu heeft een capaciteit van 445 mAh, waardoor het slimme horloge waarschijnlijk rond de 16 uur meegaat.

Daarnaast heeft Huawei voor het eerst een microfoon en luidspreker in een smartwatch geplaatst. Zodoende kun je volgens WinFuture straks bellen met de GT 2. Je verbindt het horloge uiteraard via bluetooth met je telefoon. Het is nog onduidelijk of er ook een 4G-versie verschijnt, waarbij je onderweg internet hebt.

Lees ook: 7 vragen en antwoorden over HarmonyOS, het nieuwe besturingssysteem van Huawei

Onthulling op 19 september

Wel schrijft de Duitse website dat het horloge een gps-tracker heeft, zodat je kunt navigeren en je locatie bepalen. Ook lijkt het erop dat Huawei twee versies van de Watch gaat uitbrengen. Naast de normale editie komt er ook een sport-variant uit, die met een rubberen polsband is uitgerust. De ‘klassieke’ versie heeft een leren bandje.

Net zoals zijn voorganger draait de Huawei Watch GT 2 niet op Wear OS, het besturingssysteem van Google. In plaats daarvan ga je aan de slag met Lite OS, dat door Huawei zelf is gemaakt. Waarschijnlijk wordt het slimme horloge gelijktijdig met de Huawei Mate 30-serie aangekondigd op 19 september. Verdere specificaties en een prijskaartje zijn nog niet bekend.

Download de Android Planet-app of schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven!

Lees het laatste nieuws over Huawei

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei Watch GT 2
Huawei Watch GT 2

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu