De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Motorola Moto G 2014

7

Moto G (2014): groter scherm en betere camera’s

Begin september 2014 kondigde Motorola de nieuwe Moto G aan. Dit toestel heeft dezelfde naam als zijn voorganger, maar beschikt over een groter 5 inch-scherm met een 720p-resolutie. Ook beschikt de vernieuwde smartphone over frontspeakers, die beter geluid produceren. Voor de rest is de hardware grotendeels hetzelfde. Zo is er wederom een 1,2GHz-quadcore-processor (Snapdragon 400) en 1GB aan werkgeheugen aan boord. Het opslaggeheugen bedraagt 8GB of 16GB en is uitbreidbaar.

De randen rondom het scherm zijn bij de Moto G slanker, waardoor het formaat – ondanks het grotere scherm – niet enorm is toegenomen. Standaard beschikt de smartphone over 3G-ondersteuning en de camera’s hebben een kleine update gekregen. Aan de achterkant is een 8 megapixel-camera te vinden en aan de voorkant een 2 megapixel-frontcamera voor het voeren van videogesprekken en het schieten van selfies.

De Motorola Moto G 2014  in vogelvlucht

Lees verder na de advertentie.

De Motorola Moto G 2014  is de opvolger van de populaire budgetsmartphone die Motorola in 2013 uitbracht. Het nieuwe model is grotendeels hetzelfde als zijn voorganger, maar beschikt over een groter scherm en dubbele speakers aan de voorzijde. Hieronder hebben we de belangrijkste features van het toestel op een rijtje gezet.

  • Groot 5 inch-scherm met 720p-resolutie
  • 8GB geheugen dat uitbreidbaar is
  • Dubbele speakers aan de voorkant
  • Prima prijs-kwaliteitverhouding

Meer over de Motorola Moto G 2014

motorola moto g 2014

Ondanks het grote scherm en de speakers aan de voorzijde is de Motorola Moto G 2014  in wezen hetzelfde als zijn voorganger. Het design is wat saai, maar wel stevig. Ook fijn is dat de smartphone op een stockversie van Android draait en – net als de Nexus-reeks van Google – geregeld van de nieuwste updates wordt voorzien.

Het formaat van de nieuwe Moto G (141,5 x 70,7 x 11 millimeter) was in het begin wel even wennen. De smartphone is een flinke slag groter dan zijn compacte, maar dikke voorganger. De dikte is met 0,6 millimeter afgenomen, al merk je daar weinig van: het blijft een fors toestel. De bouwkwaliteit van de Moto G is wel uitstekend. Er zijn geen kraakjes of kiertjes op te merken en dat is bij veel budgetsmartphones wel anders.

Motorola heeft niet gesleuteld aan de schermresolutie en heeft ook de hardware voor het grootste gedeelte ongewijzigd gelaten. Onder de motorkap vinden we wederom een prima presterende 1,2GHz quadcore-processor (Qualcomm Snapdragon 400), 1GB aan werkgeheugen en – in het door ons geteste model – 8GB aan opslaggeheugen. Voor de gebruiker blijft daar minder dan 6GB van over, dus een geheugenkaartje is geen overbodige luxe. Meer lezen? Check dan onze uitgebreide Moto G 2014 review!

Conclusie Motorola Moto G 2014  review

De Motorola Moto G 2014  is nog steeds een goed toestel, maar wat ons betreft heeft Motorola de smartphone op de verkeerde fronten proberen te verbeteren. In plaats van een groter scherm, frontspeakers en dualsim-ondersteuning hadden we liever een grotere accu, 4G-ondersteuning en meer opslaggeheugen gezien. Wat betreft hardware en prestaties is er weinig veranderd, maar op dat vlak presteerde de eerste Moto G ook al prima. Daarom zouden we eerder de 4G-versie van zijn voorganger aanraden dan de nieuwe Moto G zelf.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Motorola Moto G 2014

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu