Zo krijg je meer ruimte op de Galaxy S5: met een nieuwe 128GB microSD

Wouter Nijsen
25 februari 2014, 16:56
2 min leestijd
Zo krijg je meer ruimte op de Galaxy S5: met een nieuwe 128GB microSD
128GB microSD

Jammer maar waar: de software van de Galaxy S5 neemt meer dan de helft van de opslagruimte in. SanDisk probeert dat probleem aan banden te leggen met een nieuwe geheugenkaart waar maar liefst 128GB aan bestanden op gezet kan worden. Daarmee is SanDisk het eerste bedrijf ter wereld dat met een 128GB microSD-kaartje op de proppen komt.

Het Amerikaanse bedrijf onthulde de 128GB microSD-kaart op het Mobile World Congress in Barcelona. De kaart maakt gebruik van de techniek van microSDXC. Dat betekent dat het kaartje alleen werkt voor Android-toestellen die compatibel zijn met de XC-technologie.

Lees verder na de advertentie.

SanDisk claimt echter dat de kaart specifiek is ontworpen voor Android en dat het compatibel moet zijn met haast alle Android-toestellen. Volgens de laatste berichten schijnt Android 4.4 echter restricties  aan sd-kaarten met Android 4.4  op te leggen waardoor de functionaliteiten worden beperkt.  Het blijft vooralsnog onduidelijk wat dit voor consequenties heeft.

In navolging van de nieuwe 128GB microSD-kaart werkt SanDisk zijn applicatie Memory Zone bij, welke gebruikers in staat stelt om gemakkelijk bestanden op microSD-kaarten toe te voegen en te beheren.

De nieuwe Memory Zone app geeft gebruikers ook de optie om hun content een back-up te geven. Het uitkomen van de 128GB microSD-kaarten kan erop duiden dat we op termijn Android-apparaten met 128 GB aan intern geheugen kunnen gaan zien. Dat zou een enorme ontwikkeling zijn op het gebied van mobiele telefonie.

128GB microSD-kaartje kopen

128GB microsd

Goedkoop is het nieuwe SD-kaartje niet. Voor een bedrag van tweehonderd dollar gaat het ding over de toonbank. Volgens SanDisk is het kaartje exclusief verkrijgbaar op Amazon en BestBuy.

Memory Zone is gratis te downloaden via de Google Play Store. In de app, die ongeveer 5 MB groot is, kun je je gegevens beveiligen met een wachtwoord. Zo zijn al je video’s, foto’s, muziek en andere bestanden alleen voor jou toegankelijk en voor niemand anders.

Download Sandisk Memory Zone

De update op Memory Zone arriveert uiteindelijk in Google Play. Wanneer dat is, blijft vooralsnog onbekend.

Download: Sandisk Memory Zone (gratis)

De beste Galaxy S5 aanbiedingen

De eerste aanbiedingen van de Galaxy S5 zijn inmiddels bekend. Check hieronder de goedkoopste en meest recente aanbiedingen van verschillende telecomproviders.

Samsung Galaxy S5

Samsung Galaxy S5 prijzen vergelijken

Bekijk product

We hebben momenteel geen Samsung Galaxy S5 prijzen. Bekijk alle Samsung smartphones.

Alle Samsung smartphones met prijzen
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu