De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google rolt nieuw Android Auto-ontwerp uit met splitscreen-modus

Colin Baak
6 januari 2023, 10:40
2 min leestijd
Google rolt nieuw Android Auto-ontwerp uit met splitscreen-modus

Google is begonnen met de uitrol van het nieuwe Android Auto Coolwalk-design naar alle gebruikers. Zo gebruik je meer apps direct naast elkaar dankzij de splitscreen-modus.

Lees verder na de advertentie.

Android Auto Coolwalk: rolt uit in 2023

Google is ook aanwezig op de grote technologiebeurs CES in Las Vegas en heeft daar onder andere een vernieuwde interface voor Android Auto aangekondigd. Dit Coolwalk-ontwerp verscheen regelmatig in lekken en bij testgebruikers van de handige software. De update staat nu klaar voor iedere Android Auto-gebruiker en introduceert fijne veranderingen.

De grootste aanpassing zien we bij het uiterlijk, want nu is het mogelijk om meerdere apps naast elkaar te gebruiken. Zo wordt het grootste gedeelte ingenomen door het navigatiescherm, waardoor je makkelijk overal je weg vindt. Een tweede venster gebruik je voor infotainment en apps als Spotify en YouTube Music. Een derde paneel wordt gebruikt voor alle communicatie. Zo verschijnen daar binnenkomende notificaties, e-mails en berichten.

The new Android Auto is here

Natuurlijk speelt ook de Google Assistent een grote rol. Via de digitale assistent kun je vragen stellen, berichten dicteren of verschillende zaken bedienen in de auto. De assistent geeft ook suggesties, zoals herinneringen over gemiste gesprekken, het snel delen van aankomsttijden en biedt directe toegang tot muziek en podcasts.

Tot slot noemt Google dat er een vernieuwde voortgangsbalk aanwezig is als je muziek afspeelt. Dat betekent dat je makkelijk een nummer of aflevering van een podcast kunt overslaan. Bij het vorige design werd het navigatiepaneel soms ‘weggedrukt’. Dat kwam bijvoorbeeld voor bij het wisselen van een muziekgenre of artiest. Uiteraard kun je er nog steeds voor kiezen om een enkel venster te tonen, zodat je minder wordt afgeleid.

WhatsApp-gesprekken en uitrol redesign

Google laat ook weten dat het binnenkort mogelijk wordt om WhatsApp-gesprekken te voeren via Android Auto, iets waarover we in december al publiceerden op Android Planet. Wel noemt de zoekgigant expliciet dat die functie vooralsnog is voorbehouden aan gebruikers van een Samsung- of Pixel-smartphone.

Het nieuwe uiterlijk past zich aan op basis van de oriëntatie van het scherm. Hoe de panelen worden weergegeven ligt er dus aan of je display in de auto horizontaal of verticaal geplaatst is. De nieuwe software komt beschikbaar voor “auto’s van alle grote autofabrikanten”. Wel kan het even duren voordat het vernieuwde Android Auto ook in jouw auto verschijnt. Het gaat namelijk om een zogenaamde gefaseerde uitrol.

Android Auto Coolwalk

Lees meer over Android Auto:

Bron: Google Blog
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu