Android nieuws #13: Modulaire LG-toestellen en WhatsApp-update

Redactie
2 april 2016, 13:11
3 min leestijd
Android nieuws #13: Modulaire LG-toestellen en WhatsApp-update

Android Planet voorziet je zeven dagen per week van het beste en meest actuele nieuws, maar het kan natuurlijk voorkomen dat je zo nu en dan een belangrijke ontwikkeling mist. Daarom is er elke zaterdag het nieuwsoverzicht  met Android nieuws!

Lees verder na de advertentie.

Modulair design LG G5 ook in toekomstige LG-toestellen

modulair design lg

De LG G5 valt op door het unieke modulaire design.  Senior designer bij LG Lee Jung-hoon stelt in een interview met The Verge dat het bedrijf verder gaat met dit modulaire design in toekomstige toestellen. Het modulaire design van de LG G5 begon met het verzinnen van een goed ontwerp om de accu te verwisselen. In andere toestellen waar de accu verwijderbaar is, moet de gebruiker toch nog een aantal onhandige handelingen doen. Daarom dachten de designers van LG aan de manier waarop een pistool herladen wordt. “Als je dit doet, voel je dat je iets speciaal doet“, stelt Lee. Door dit mechanisme werd het ook mogelijk om modules te te voegen. Denk hierbij aan een module met fysieke cameraknoppen, waarbij ook een extra accu geleverd wordt, of een module voor betere audio.

`Opvolger Moto E (2015) met groter scherm verschijnt online`

nieuwe moto e 2015

Er zijn vermeende specificaties van een nieuw budgettoestel van Motorola opgedoken. Mogelijk gaat het om de opvolger van de Moto E (2015), die op veel fronten zou zijn verbeterd. Naar verluidt beschikt zijn opvolger over een 5 inch-scherm met een resolutie van 1280 bij 720 pixels. Ter vergelijking: de tweede generatie Moto E doet het met een 4,5 inch-scherm met 960 bij 540 pixels. Daarnaast is er meer opslagruimte (16GB in plaats van 8GB) en werkgeheugen (2GB in plaats van 1GB) aanwezig. Ook de camera krijgt mogelijk een upgrade. Waar de Moto E (2015) van een 5 megapixel-camera is voorzien, beschikt zijn opvolger over een 8 megapixel-camera.

WhatsApp voor Android krijgt quick reply om snel te reageren

WhatsApp beta

Door de quick reply-functie kunnen WhatsApp-gebruikers eindelijk snel op inkomende berichten reageren. Wel was het al een tijdje mogelijk om op chats te reageren vanuit een pop-up venster. Deze feature stel je in door naar `Instellingen -> Meldingen` te gaan, en daar de pop-up-knop aan te zetten. De nieuwe `reply`-knop zit verwerkt in de notificatiebalk zelf, wat het antwoorden nog iets sneller maakt. De quick reply-functie was overigens al langer beschikbaar voor iOS-gebruikers.  Daarnaast is het vanaf nu mogelijk om meerdere berichten tegelijk te selecteren en deze te koppelen aan een bepaalde actie.

`Huawei maakt smartphone met gebogen schermranden`

huawei logo

Huawei zou werken aan een nieuwe smartphone met gebogen schermranden. De nieuwe smartphone is vermoedelijk de opvolger van de Huawei Mate S, het toptoestel dat vorig jaar verscheen. De Mate S heeft een `normaal` scherm, maar was wel de eerste Android-smartphone met een drukgevoelig display. Het toestel werd tijdens IFA 2015 onthuld, waardoor het aannemelijk is dat we zijn opvolger op hetzelfde evenement te zien krijgen. De techbeurs vindt dit jaar van 2 tot en met 7 september plaats. Naast Huawei zouden ook andere Chinese fabrikanten een smartphone met gebogen schermranden maken.

`Google werkt aan nieuwe app voor groepsgesprekken`

google logo 1

Google zou werken aan een nieuwe app genaamd Google Spaces. De app is bedoeld voor groepsgesprekken, waar mensen met dezelfde interesses over een bepaald onderwerp kunnen praten. Spaces lijkt een beetje op een sociaal netwerk, doordat je personen toevoegt aan een conversatie en je makkelijk content kunt vinden om toe te voegen aan je gesprek. Een `Space` kan over van alles gaan. Denk hierbij aan een foto, video of evenement, maar gebruikers kunnen ook zelf een onderwerp invoeren. Daarnaast zou Googles zoekmachine een belangrijke rol spelen binnen Spaces, door gebruikers gemakkelijk naar linkjes, foto’s of video’s te laten zoeken.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu