De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Android nieuws week #38: Google neemt HTC-onderdelen over

Thomas Haenen
23 september 2017, 15:55
2 min leestijd
Android nieuws week #38: Google neemt HTC-onderdelen over

Android Planet houdt je 7 dagen per week op de hoogte van al het beste nieuws, maar het kan gebeuren dat je de afgelopen dagen het nieuws niet hebt kunnen volgen. Daarom brengen we je elke zaterdag een weekoverzicht van het belangrijkste Android nieuws.

Lees verder na de advertentie.

Google neemt deel HTC over voor 1,1 miljard dollar

google htc

Na veel geruchten en speculatie is de kogel door de kerk: HTC gaat met Google in zee. Hoewel eerder werd gedacht dat het Taiwanese bedrijf door Google werd overgenomen, blijkt de werkelijkheid iets minder grootschalig.

Google neemt een team van ruim 2000 medewerkers van HTC over. Het gaat om engineers die voorheen voor HTC, en nu voor Google smartphones gaan ontwikkelen. Ook krijgt Google een licentie op de HTC-merknaam. Dat betekent dat er in de toekomst mogelijk smartphones met de HTC-naam door Google ontwikkeld worden.

→ Bekijk de details van Google’s gedeeltelijke overname van HTC

Asus introduceert Zenfone 4-serie met 5 smartphones

Asus Zenfone 4 hands-on

Asus kennen we hier vooral van de laptops en moederborden, maar sinds eerder dit jaar brengt het bedrijf ook smartphones uit in Nederland. Het bedrijf begon voorzichtig met de Zenfone 3-reeks, die bestond uit verschillende degelijke toestellen in elke prijsklasse. Dit najaar gaat Asus voor het offensief met de Zenfone 4-reeks, die zojuist in Rome gepresenteerd is. Ditmaal gaat het om vijf smartphones, die allen vanaf 30 september in Nederland verkrijgbaar zijn.

→ Lees meer over de vijf nieuwe Asus-smartphone

Made by Google-aankondigingen uitgelekt: Pixel, Home en meer

Google Pixel 2 knijpbare rand

Op woensdagavond 4 oktober vindt ‘Made by Google’ plaats, een evenement waar het bedrijf verschillende nieuwe hardwareproducten aankondigt. Hoewel Google zelf de kaken stijf op elkaar houdt, zijn een groot aantal details uitgelekt. Deze week werd bekend dat het bedrijf onder andere een Google Home Mini, Pixelbook, Pixel Pen en een verbeterde Daydream View vr-headset gaat presenteren.

Ook prijzen van de nieuwe Google Pixels zijn uitgelekt. Voor de Google Pixel 2 betaal je straks 649 dollar. Een variant met 128GB opslagruimte zal verkocht worden voor 749 dollar. Omgerekend en inclusief btw komt dat neer op respectievelijk zo’n 700 en 800 euro. Voor de Pixel 2 XL, voorzien van een groter scherm, betaal je 849 dollar voor 64GB en 949 dollar voor 128GB, of respectievelijk 900 en 1000 euro. Het is nog onbekend of de Pixel-smartphones dit jaar wel in Nederland verkocht gaan worden.

Ontdek de vier nieuwe Google-producten die onderweg zijn
→ Bekijk meer over de Google Pixel 2 en Pixel 2 XL prijs

Google zoekt persoonlijkheid voor Nederlandse Assistant

made by google 2016

Google Assistant is een van de belangrijkste producten van Google op dit moment, maar de spraakassistent spreekt nog geen Nederlands. Daarom ligt Google Home bijvoorbeeld nog niet bij ons in de winkels. Uiteraard werkt Google wel aan de Nederlandse versie van de assistent. Uit een nieuwe vacature blijkt dat het bedrijf een schrijver zoekt die de Nederlandse Google Assistant persoonlijkheid geeft.

→ Lees meer over de Nederlandse Google Assistant-vacature

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu