Android nieuws #39: Android 6.0, Nexus-toestellen en BlackBerry Priv

Redactie
26 september 2015, 13:15
3 min leestijd
Android nieuws #39: Android 6.0, Nexus-toestellen en BlackBerry Priv

Android Planet voorziet je zeven dagen per week van het beste en meest actuele nieuws, maar het kan natuurlijk voorkomen dat je zo nu en dan een belangrijke ontwikkeling mist. Daarom is er elke zaterdag het nieuwsoverzicht  met Android nieuws!

Lees verder na de advertentie.

`Google start uitrol Android Marshmallow op 5 oktober`

android marshmallow

Google start al op 5 oktober met de uitrol van Android 6.0 (Marshmallow). Dat verwacht althans de Canadese provider Telus, die verder aangeeft dat de Nexus 6 en Nexus 5 als eerste worden voorzien van de update. We wisten al dat Google volgende week dinsdag (29 september) een speciaal evenement organiseert waar hoogstwaarschijnlijk de Nexus 5X, Nexus 6P en de nieuwe Chromecast worden onthuld. Ook worden er tijdens de presentatie waarschijnlijk meer details gegeven over Android Marshmallow en de verbeteringen die deze versie brengt. De release van grote nieuwe Android-versies vindt doorgaans plaats in het najaar, dus 5 oktober als uitroldatum lijkt niet eens zo gek. Ter vergelijking: Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) en Android 5.0 (Lollipop) werden respectievelijk in oktober en november uitgebracht.

BlackBerry kondigt spoedig eerste Android-telefoon aan

blackberry android newsflash

BlackBerry gaat binnenkort haar eerste Android-toestel aankondigen. Hierbij gaat het om de BlackBerry Priv, de slider-telefoon waarvan de afgelopen weken al specs en beelden zijn uitgelekt. Volgens BlackBerry moet de Priv het beste van Android en de BlackBerry-beveiliging combineren. Het bedrijf maakt echter niet bekend over welke specificaties het toestel beschikt. Wel is duidelijk dat het om een slider-telefoon gaat, wat wil zeggen dat het toestel is voorzien van een fysiek toetsenbord dat kan worden uitgeschoven. Helaas  is het nog onduidelijk wanneer de BlackBerry Priv precies wordt uitgebracht en het wat toestel gaat kosten. Hierdoor is het nog onbekend of en wanneer we in Nederland en België met de smartphone aan de slag kunnen.

`Nexus 5X en 6P opnieuw gelekt, komen in verschillende kleuren`

Nexus 5X kleuren

De Nexus 5X en Nexus 6P zijn volledig te zien op gelekte persrenders, die door Android Police werden gepubliceerd. Beide telefoons worden waarschijnlijk in meerdere kleuren uitgebracht. Op de beelden zijn beide Nexus-toestellen in volle glorie te zien. De Nexus 5X valt op door het simplistische design, waardoor de smartphone fraaier oogt dan voorgaande Nexus-toestellen. Kenmerkend is het grote scherm en de ronde vingerafdrukscanner aan de achterzijde. De camera wordt bijgestaan door een led-flitser. Ook zijn er nieuwe beelden van de Nexus 6P opgedoken. De smartphone, die de Motorola Nexus 6 gaat opvolgen, komt in vier verschillende kleuren. Hierbij gaat het om de kleuren wit, zwart, zilver en goud.

Dit weten we tot nu toe over Googles nieuwe Nexus-toestellen.

`Samsung Galaxy S7 wordt beschikbaar in twee varianten`

galaxy s6 edge+ kopen

De Samsung Galaxy S7 zal net als de Galaxy S6 in twee versies op de markt verschijnen. Het doorgaans goed ingelichte Sammobile meldt namelijk dat er twee versies van de Galaxy S7 komen: een variant met een plat scherm en een Edge-versie met gebogen schermrand. De toestellen zullen in ieder geval in Canada, China, Europa, Korea en de Verenigde Staten verspreid worden, maar ook een release in de Benelux ligt voor de hand. Eerder werd bekend dat de Galaxy S7 de projectnaam Project Lucky draagt. De smartphone wordt mogelijk voorzien van de nieuwe Exynos 8890-chip, die in sommige markten wordt vervangen door de Snapdragon 820. Ook wordt er gesproken over een 5,7 inch-QHD-scherm en dubbele camera.

Zo wordt Googles spraakherkenning nog beter

googlenow-gr

Dankzij een aantal verbeteringen werkt de spraakherkenning van Google voortaan nog accurater. Deze moet sneller en nauwkeurig spraak oppikken, zelfs wanneer de gebruiker zich in een lawaaiige omgeving bevindt. Spraakherkenning is onder meer te gebruiken in de Google-app, waar ook Google Now deel van uitmaakt, en in de Chrome-browser. Naast de Deep Neural Networks-technologie, die Google sinds 2012 inzet en die het gedrag van het menselijk brein simuleert, worden nu nieuwe akoestische modellen (Connectionist Temporal Classification en sequence discriminative training techniques) gebruikt op basis van Recurrent Neural Networks. Hierdoor kan elk audiofragment beter worden geanalyseerd, wat de spraakherkenning accurater, efficiënter en sneller maakt.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu