De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Android O wordt flinke update met deze nieuwe functies’

Erwin Vogelaar
18 maart 2017, 9:55
2 min leestijd
‘Android O wordt flinke update met deze nieuwe functies’

De nieuwste Android O-geruchten geven een idee van een aantal handige nieuwe functies die de komende versie van het besturingssysteem krijgt.

Lees verder na de advertentie.

Android O-geruchten

Google houdt zijn mond nog dicht over Android O, de opvolger van Android 7.0 (Nougat). Gebruikelijk onthult het bedrijf nieuwe versies van Android tijdens Google I/O, dat dit jaar half mei gehouden wordt. Tot dan moeten we het doen met geruchten. De nieuwste geruchten geven een beeld van een stapeltje nieuwe functies die Android O krijgt.

android o-geruchten

Zo zou Android O de notificaties weer vernieuwen. Het is echter nog niet duidelijk wat deze vernieuwing zal inhouden. Het kan het maken hebben met het nog mysterieuze Andromeda, de mogelijke samensmelting van Android en Chrome OS. Google zou kunnen werken aan een notificatiesysteem dat op alle apparaten werkt waarop je bent ingelogd met je Google-account. Dat zou een handige toevoeging zijn. Net als op iOS, zal Android O ook ‘icon badges’ hebben, een teller met het aantal notificaties die een specifieke app heeft gekregen.

Nieuw in Android O is ook dat het mogelijk wordt om een video picture-in-picture te bekijken, zoals met Android TV al mogelijk is. Met deze functie is het mogelijk om een video in een hoekje te plaatsen, terwijl je ondertussen andere dingen op het scherm doet. Facebook biedt deze mogelijkheid al aan in zijn eigen app.

Eerdere geruchten

Dit zijn niet de eerste geruchten van Android O. Eerder wisten we al dat Google ‘Copy Less’ gaat introduceren in het besturingssysteem. Hiermee kan Android voorspellen welke informatie jij wil kopiëren, zodat je het zelf niet meer hoeft te doen. Ook herkent Android O straks automatisch informatie als een adres of datum, zodat je erop kunt klikken en bijvoorbeeld direct naar Google Maps of Google Agenda gaat. Ook werkt Google aan gebaren voor Android, waardoor je bijvoorbeeld een ‘C’ kunt tekenen om de Contacten-app te openen.

Lees het laatste nieuws over Android

Bron: 9to5google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu