De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

Google brengt vierde Android Q-bèta uit voor alle Pixel-smartphones

Michel van 't Klaphek
5 juni 2019, 20:21
2 min leestijd
Google brengt vierde Android Q-bèta uit voor alle Pixel-smartphones

Google heeft de vierde testversie van Android 10.0 (Q) uitgebracht voor alle Pixel-telefoons. Dit is er nieuw, en zo haal je de update als eerste binnen.

Update 6 juni 18:01 uur: Google heeft de uitrol van de vierde Android Q-bèta tijdelijk stopgezet. Dit heeft de zoekmachinegigant gedaan omdat sommige Pixel-toestellen na het downloaden van de testversie in een ‘bootloop’ raakten, waarbij de smartphone zichzelf continu opnieuw opstart.

Google onderzoekt het probleem en zodra men de oplossing heeft wordt de update hervat. Opvallend genoeg gebruikt het bedrijf de website Reddit om deze aankondiging de wereld in te sturen, en niet bijvoorbeeld Twitter of haar eigen blog. Heb jij een Google Pixel en draai je de nieuwste versie al? Dan is er niks aan de hand en heb je geluk gehad.

Origineel bericht van 5 juni:

Android Q-bèta 4 downloaden

Met nog een paar maanden te gaan voor de definitieve release in augustus strijkt Google met de vierde testversie van Android Q vooral enkele plooien glad. Er zijn veel bugs verholpen, waardoor de software stabieler aanvoelt. Qua nieuwe functies houdt Google het bescheiden.

Zoals bekend maakt de traditionele thuisknop ruimte voor een veegbeweging en in de vierde Android Q bèta is deze gemakkelijker te vinden. Het ‘aangrijpingspunt’ aan de onderkant is een stuk breder geworden, waardoor je de virtuele knop makkelijker op de tast vindt.

De versie is redelijk stabiel, al kun je natuurlijk nog altijd tegen kinderziektes aanlopen. Wanneer je momenteel al meedoet aan het Android Q-testprogramma krijg je de update vanzelf aangeboden. Draait jouw Google-telefoon nog op Android Pie en wil je graag meedoen? Volg dan deze stappen:

  1. Ga naar de officiële Android-bètawebsite en log in op je Google-account;
  2. Selecteer op welke smartphone je de testversie gaat installeren;
  3. Wacht totdat je aanmelding is goedgekeurd. Dit kan een paar minuutjes duren;
  4. Zodra je Pixel er klaar voor is ontvang je automatisch een melding om de software te downloaden;
  5. Volg de aanwijzingen op het scherm om de update te voltooien.
Android Q bèta 4

Omdat het om een testversie gaat is het verstandig vooraf een back-up van je Android te maken. Zorg bovendien voor een volle accu, want tijdens het bijwerken start je toestel meerdere keren opnieuw op. Ook kun je je Pixel natuurlijk aan de oplader leggen.

Ook interessant: Zo installeer je de Android Q-bèta op je Google Pixel (of andere smartphone)

Android Q komt deze zomer uit

De nieuwe Android-versie voegt een hoop nieuwe functies toe waaronder Bubbels, een donkere modus, een slimmere volumeknop en meer grip op je privacy. Ook wordt de gebarenbediening grondig verbeterd. De definitieve versie van Android 10.0 verschijnt deze zomer. Check voor alle nieuwe Android Q-features ons overzicht.

Lees meer over Android Q

Bron: Reddit
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's