AP newsflash #20: Galaxy S6 Active, Popcorn Time update en Nexus 5 (2015)

Wouter Nijsen
16 mei 2015, 13:15
3 min leestijd
AP newsflash #20: Galaxy S6 Active, Popcorn Time update en Nexus 5 (2015)

Android Planet voorziet je zeven dagen per week van het beste en meest actuele nieuws, maar het kan natuurlijk voorkomen dat je zo nu en dan een belangrijke ontwikkeling mist. Daarom is er elke zaterdag de  AP newsflash  met Android-nieuws!

Lees verder na de advertentie.

‘Stevige en waterbestendige Galaxy S6 Active duikt op in foto’s’

Galaxy S6 specs

Er zijn vermeende foto`s uitgelekt van de Galaxy S6 Active, de stevige en waterbestendige versie van het huidige vlaggenschip van Samsung. De Active heeft grotendeels dezelfde specs als de normale S6, maar is beter bestand tegen de elementen. De Galaxy S6 Active foto’s  wijzen er echter wel op dat het robuuste toestel in ontwikkeling is bij de Zuid-Koreaanse smartphonefabrikant. De Active heeft net als de reguliere editie een 5,1 inch-scherm met een QHD-resolutie, maar heeft drie fysieke knoppen een veel stevigere behuizing. Het lijkt erop dat de Active niet meer over een vingerafdrukscanner beschikt, maar aan de achterkant zou nog wel de hartslagmeter aanwezig zijn. Ook zou er een grotere 3500 mAh-accu aanwezig zijn en de luidspreker naar de achterkant zijn verplaatst.

Popcorn Time-app krijgt nieuwe functie en verbeterde Chromecast-weergave

popcorn time android nieuws

De Android-versie van Popcorn Time heeft deze week  een update gekregen die niet alleen bugs in de app oplost, maar ook enkele nieuwe functies met zich meebrengt. De nieuwe Popcorn Time-app voor Android heeft versienummer 2.6.1 en laat je films offline kijken met gecachete ondertitels. Verder kun je nu in de app aangeven dat je alleen via wifi films en series wilt streamen en downloaden. Daarnaast kun je snelheidslimieten voor downloaden en uploaden instellen, zodat je je wifi-verbinding ook nog voor iets anders kunt gebruiken als je iets kijkt via Popcorn Time. De update zorgt er tevens voor dat Popcorn Time soepeler werkt op de Chromecast en dat filmposters in de app beter worden weergegeven.

‘LG overweegt Nexus 5 (2015) te maken’

nexus5-lollipop

Hoewel de geruchten steeds sterker worden dat Google voor de volgende Nexus-smartphone kiest voor Huawei als partner, spreekt een nieuw bericht dit gedeeltelijk tegen. Anonieme bronnen melden dat LG zou overwegen om een opvolger van de Nexus 5 te maken, het toestel waar het bedrijf redelijk veel succes mee had. De smartphone zou de Nexus 5 (2015) gaan heten en een 5,2 inch-scherm krijgen. Wellicht kiest Google ervoor om dit jaar niet één, maar twee nieuwe Nexus-smartphones op de markt te brengen. Als gezegd lijkt het er steeds meer op dat Huawei een volgend toestel gaat maken, dat volgens de laatste geruchten een 5,7 inch-scherm en Snapdragon 810-processor krijgt.

‘Galaxy Tab S2 krijgt dunne behuizing met metalen frame`

samsung galaxy tab s2 foto

Een eerste vermeende persfoto van de Samsung Galaxy Tab S2 is online verschenen. De dunne nieuwe tablet van Samsung wordt naar verluidt in juni officieel gepresenteerd. De Galaxy Tab S2 foto werd op Twitter geplaatst door @Onleaks, die regelmatig beelden publiceert van onaangekondigde nieuwe toestellen. Ditmaal is het de beurt aan de Galaxy Tab S2, de opvolger van de in medio 2014 uitgebrachte Galaxy Tab S. De nieuwe tablet verschijnt naar verwachting wederom in twee formaten (8.0 en 9,7 inch) met een beeldverhouding van 4:3 en een frame van metaal. Wat dat betreft gaat de Tab S2 dus concurreren met de iPad Air 2 van Apple, al moet de behuizing iets dunner worden (5,4 millimeter in plaats van 6,1 millimeter).

Foxconn zoekt toenadering tot Cyanogen met investering

cyanogenmod-geld

Cyanogen, de startup achter CyanogenMod, heeft een investering gekregen van de Taiwanese fabrikant Foxconn. Foxconn is het grootste bedrijf dat producten fabriceert, van de iPhone van Apple tot heel veel onderdelen voor Android-smartphones en volledige smartphones. Het is vooralsnog onduidelijk hoeveel Foxconn in Cyanogen investeert, maar de startup maakt bekend dat het in de laatste investeringsronde 110 miljoen dollar aan investeringen heeft opgehaald. Het is opvallend dat een grote naam als Foxconn investeert in Cyanogen, maar niet vreemd. Zo maakt Foxconn verschillende smartphones waar Cyanogenmod vanuit de doos op draait, zoals de toestellen van goedkopere merken die populair zijn in India.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu