App Cloner verwijderd uit Play Store: dit zijn alternatieven

Erwin Vogelaar
3 november 2018, 18:23
2 min leestijd
App Cloner verwijderd uit Play Store: dit zijn alternatieven

Google heeft populaire app App Cloner uit de Play Store verwijderd. Dit is wat er aan de hand is en wat je nu kunt gebruiken.

Lees verder na de advertentie.

App Cloner verwijderd uit Play Store

De app App Cloner is door Google uit de Play Store verwijderd. De populaire app maakte het mogelijk om een tweede versie van een app op je telefoon te installeren. Dat is bijvoorbeeld handig als je meerdere accounts voor een dienst wil gebruiken, maar er geen optie is om tussen accounts te wisselen.

App Cloner had bijna een miljoen gebruikers en ook op Android Planet hebben we de app wel eens aangeraden. Nu is de app nergens meer te vinden. De makers stellen tegenover Android Police dat het komt door slechte communicatie van Google.

app cloner

Het verhaal van de makers

De ontwikkelaars hebben op 19 oktober van Google gehoord dat de app niet voldoet aan het beleid rond ‘Device and Network Abuse’. Dat beleid houdt onder andere in dat een app niet het apparaat of andere apps op een ongeoorloofde manier mag storen.

Omdat Google verder geen duidelijke uitleg bood, dachten de makers dat het om een functie in de nieuwste update ging. Deze update is direct verwijderd. Sindsdien is het contact met Google moeizaam verlopen en is de app plots verwijderd.

De makers zijn vervolgens in beroep gegaan, maar zonder succes. Google stelt: “We hebben bevestigd dat uw app op ongeoorloofde wijze toegang heeft tot apps van derden op apparaten van gebruikers.” Als het bedrijf meer uitleg had gegeven, hadden de makers de applicatie kunnen aanpassen.

De beste App Cloner alternatieven

Er zijn alternatieven voor App Cloner beschikbaar. OnePlus heeft bijvoorbeeld op zijn toestellen een ingebouwde versie. Hiervoor ga je naar het instellingenmenu, kies je voor ‘hulpprogramma’s’ en daarna voor ‘Parallelle Apps’. Daar staat een beperkt lijstje met apps, omdat niet elke applicatie wordt ondersteund. Om een kloon te maken, haal je het schuifje over.

Ook Samsung heeft een eigen versie. Ga daarvoor naar het instellingenmenu en kies bij ‘Geavanceerde Functies’ voor ‘Dual Messenger’. Lees meer uitleg over Dual Messenger op Samsung-smartphones.

Heb je geen Samsung of OnePlus? Dan kun je een van de volgende apps in de Play Store proberen:

  • Parallel Space: gratis te gebruiken met advertenties. Betaal om deze te verwijderen.
  • Dual Space: net als Parallel Space gratis te gebruiken met advertenties. Met extra focus op WhatsApp.
  • Island: van de makers van Greenify. Gaat nog om een bètaversie.
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu