Tip: zo werkt Dual Messenger op Samsung-smartphones

Thomas Haenen
6 juli 2018, 15:51
1 min leestijd
Tip: zo werkt Dual Messenger op Samsung-smartphones

Met Dual Messenger kun je meerdere accounts voor Facebook, WhatsApp en andere diensten op één smartphone gebruiken. Op steeds meer Samsung-smartphones is deze functie te activeren.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Dual Messenger instellen doe je zo

Heb je een tweede Skype-account voor je bedrijf? Gebruiken jij en je partner dezelfde tablet, maar wil je toch nog toegang hebben tot je eigen Facebook-account? Dual Messenger biedt uitkomst. Deze feature van Samsung-smartphones laat je twee accounts voor een app op één toestel zetten.

Samsung Dual Messenger

Dual Messenger is inmiddels op steeds meer Samsung-smartphones te vinden, van de goedkope Galaxy A6 tot de gloednieuwe Samsung Galaxy S9. Vanaf Android 8.0 staat de feature namelijk standaard op smartphones van het bedrijf. Krijgt jouw Galaxy A- of J-toestel binnenkort die update, dan kun je dus met de feature aan de slag.. We laten je zien hoe je een tweede account voor een app instelt.

  1. Open de ‘Instellingen’ op je Samsung-smartphone;
  2. Ga vervolgens onder het kopje ‘Geavanceerde Functies’ naar ‘Dual Messenger’
  3. Vind daar alle apps aan waar je een tweede versie van wil;
  4. In je app-overzicht staat nu een dubbele set snelkoppeling voor de door jou gekozen apps. De ‘gekloonde’, tweede versie herken je aan een kleine ketting rechtsonder op het icoontje. Zodra je je account in deze kloon instelt, kun je met de app aan de slag.

Op dit moment werkt Dual Messenger slechts met een handjevol door Samsung gekozen apps, waaronder Facebook, Skype en WhatsApp. Let op: op sommige oudere Android-smartphones worden niet alle apps ondersteunt. Heb je dus een oudere smartphone liggen, dan kan het zo zijn dat WhatsApp niet in je lijst staat.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu