Tip: zo werkt Dual Messenger op Samsung-smartphones
Thomas Haenen

Met Dual Messenger kun je meerdere accounts voor Facebook, Skype en andere diensten op één smartphone gebruiken. Op steeds meer Samsung-smartphones is deze functie te activeren.

Samsung Dual Messenger instellen doe je zo

Heb je een tweede Skype-account voor je bedrijf? Gebruiken jij en je partner dezelfde tablet, maar wil je toch nog toegang hebben tot je eigen Facebook-account? Dual Messenger biedt uitkomst. Deze feature van Samsung-smartphones laat je twee accounts voor een app op één toestel zetten.

Samsung Dual Messenger

Dual Messenger is sinds eind vorig jaar op een klein aantal Samsung-smartphones te vinden, waaronder de Galaxy J5 (2017) en Galaxy Note 8. Vanaf Android 8.0 staat de feature echter standaard op smartphones van het bedrijf. Dat betekent dat je ook met de Samsung Galaxy S8, die begin 2018 een update krijgt, deze feature kunt gebruiken. We laten je zien hoe je een tweede account voor een app instelt.

  1. Open de ‘Instellingen’ op je Samsung-smartphone;
  2. Ga vervolgens onder het kopje ‘Geavanceerde Functies’ naar ‘Dual Messenger’
  3. Vind daar alle apps aan waar je een tweede versie van wil;
  4. In je app-overzicht staat nu een dubbele set snelkoppeling voor de door jou gekozen apps. De ‘gekloonde’, tweede versie herken je aan een kleine ketting rechtsonder op het icoontje. Zodra je je account in deze kloon instelt, kun je met de app aan de slag.

Twee keer WhatsApp op één smartphone?

Op dit moment werkt Dual Messenger slechts met een handjevol door Samsung gekozen apps, waaronder Facebook, Skype en Snapchat. Andere apps worden niet ondersteund, en er is helaas ook geen manier om ze alsnog aan de praat te krijgen. WhatsApp wordt dus niet ondersteund.

Dat is jammer, want juist bij dual-sim smartphones zoals de Galaxy Note 8 is dat wel zo handig. Bovendien bieden verschillende andere fabrikanten, waaronder Huawei met de P10 en Alcatel, juist wél een optie om WhatsApp te ‘klonen’.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.