De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Gamen met je smartwatch: 6 spelletjes om tijd mee te doden

Gijs Ettes
2 september 2014, 19:15
3 min leestijd
Gamen met je smartwatch: 6 spelletjes om tijd mee te doden
smartwatch games android wear games

Een smartwatch lijkt – voornamelijk door het kleine scherm van tussen de 1 en 2 inch – geen ideaal platform om op te gamen. Toch zijn er dankzij de openheid van Android Wear al een  behoorlijk  aantal spelletjes beschikbaar. Echt diepgaand zijn ze niet, maar om even wat tijd te doden terwijl je wacht op de bus of in de rij zijn ze prima geschikt.

In dit artikel maken we een selectie van 6 smartwatch games  die je nu al kan spelen en die de moeite van het downloaden waard zijn. Voor het gemak hebben we ons beperkt tot Android Wear, aangezien er voor Tizen – Samsungs  besturingssysteem voor wearables – nog nauwelijks spelletjes beschikbaar zijn.

Lees verder na de advertentie.

1. SWIP3

SWIP3 smartwatch games

SWIP3 is een smartwatch game die prima gebruikmaakt van de mogelijkheden van je slimme horloge. In het spel is het de bedoeling om over het beeld te swipen om zo gekleurde blokken met elkaar te matchen. Hoe meer blokken je tegelijkertijd wegspeelt, des te hoger je score uitvalt. Je kunt je topscore vergelijken met spelers van over de hele wereld en desgewenst SWIP3 spelen op het grotere display van je smartphone.

Download SWIP3 in Google Play (1,25 euro)

2. Flopsy Droid

flopsy droid

Eigenlijk is Flopsy Droid meer een proof of concept dan een volwaardige game, maar dat neemt niet weg dat deze Flappy Bird-kloon behoorlijk verslavend is. In het spel is het de bedoeling om een kleine Android tussen groene buizen te loodsen door op het scherm van je smartwatch te tikken. De simpele gameplay leent zich uitstekend voor het kleine scherm van een slim horloge en mag eigenlijk niet op je smartwatch ontbreken.

Download Flopsy Droid in Google Play (gratis)

3. Sheep Shield

Title

Sheep Shield komt dankzij het enorm simpele spelconcept prima tot zijn recht op smartwatches. In het midden van het beeld zie je een aantal schapen in  een wei staan met daaromheen een hek dat je onder stroom kunt zetten. Dat is ideaal om de hongerige wolven die in toenemende mate op de wei afrennen, af te stoppen. Maar let op, want eens in de zoveel tijd komt er ook een schaap voorbij. Zet je die onder stroom, dan is het game over.

Download Sheep Shield in Google Play (gratis)

4. You Sunk

You Sunk

In You Sunk neem je de controle over een onderzeeër en is het de bedoeling om vijandige schepen in je buurt tot zinken te brengen. Door over het beeld te swipen beweeg je de periscoop en stel je het  vizier op scherp. Vervolgens vuur je met een druk op de knop een torpedo af. Hoe verder je komt, des te meer schepen en raketten jouw kant op komen. Deze kleine game werd ontwikkeld door Spooky House Studios, dat meer spellen voor Android Wear heeft uitgebracht.

Download You Sunk in Google Play (gratis)

5. Droidkoban Wear

Title2

Een van de weinige 3D-games die je voor Android Wear kunt downloaden, is Droidkoban Wear. Dit is een geinige variant van het populaire puzzelspel waarbij je dozen naar de juiste plek moet verschuiven. De puzzels worden steeds lastiger en de besturing is even wennen, maar Droidkoban werkt best goed op een smartwatch. Met ruim 2000 levels biedt de game in potentie uren vermaak, mits je niet scheel wordt van het turen naar een piepklein scherm.

Download Droidkoban Wear in Google Play (gratis)

6. Frog Commander

smartwatch games

Frog Commander is het best te omschrijven als een light-versie van Frogger. In deze game is het de bedoeling om een kleine groene kikker van waterblad naar waterblad te loodsen. Dat is vooral een kwestie van goed getimed op het beeld tikken. Het enige doel van de game is het vestigen van een topscore, die helaas niet met anderen is te delen. Wel kun je ervoor kiezen om van boven naar beneden of van links naar rechts te spelen.

Download Frog Commander in Google Play (gratis)

Op zoek naar meer? Check ons overzicht met de beste Android Wear apps van dit moment!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu