‘Specificaties BlackBerry Android-smartphone gelekt’

Wouter Nijsen
17 juni 2015, 20:06
1 min leestijd
‘Specificaties BlackBerry Android-smartphone gelekt’

De vermeende BlackBerry-smartphone die op Android draait krijgt volgens een nieuw bericht een Snapdragon 808-processor en een 5,4 inch-scherm. Het toestel zou in november verschijnen.

Lees verder na de advertentie.

BlackBerry Android-toestel

Dat meldt althans N44b, een website  die vaker nieuws meldt  rondom onaangekondigde  BlackBerry-toestellen. Volgens de bron draagt de BlackBerry-smartphone momenteel de codenaam `Venice` en wordt het toestel voorzien van high-end specs. Zo zou de vermeende smartphone aangedreven worden door een 1,8GHz hexacore-processor (Snapdragon 808) met 3GB aan werkgeheugen.

blackberry-logo1

Daarnaast wordt er gesproken over een 5,4 inch-scherm (2560 bij 1440 pixels) met daaronder een uitschuifbaar fysiek  toetsenbord. Verder zou de smartphone foto`s schieten met een 18 en 5 megapixel-camera aan respectievelijk de achter- en voorzijde.

N44b schrijft verder dat de BlackBerry-smartphone in november van dit jaar moet verschijnen. Op basis van welke bronnen dit  wordt gemeld is onduidelijk, dus vooralsnog nemen we het met een korreltje zout.

Meer over de BlackBerry Android-smartphone

Het gaat hierbij waarschijnlijk om het toestel dat op de foto boven dit artikel is te zien. Deze smartphone werd tijdens het Mobile World Congress 2015 kort getoond, maar verdere details werden toen niet vrijgegeven.

Enkele dagen geleden verscheen het bericht dat BlackBerry van plan zou zijn om een Android-smartphone te introduceren. Hiermee zou het bedrijf haar focus willen verleggen op software en toestelmanagement, en zich minder gaan bezighouden met de doorontwikkeling van haar eigen besturingssysteem, Blackberry OS 10.

BlackBerry is echter geen onbekende met Android, want haar chat-app Messenger is al enige tijd beschikbaar voor Googles besturingssysteem. Ook is het momenteel al mogelijk om op toestellen met BlackBerry OS 10 Android-apps te draaien.

Het laatste nieuws over BlackBerry

Bron: N4bb
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's