Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

BlackBerry brengt dit jaar twee goedkopere Android-toestellen uit

Erwin Vogelaar
8 april 2016, 20:15
1 min leestijd
BlackBerry brengt dit jaar twee goedkopere Android-toestellen uit

We wisten al dat BlackBerry waarschijnlijk meer Android-toestellen gaat maken, maar nu hebben we meer informatie over deze smartphones, afkomstig van de ceo zelf.

Lees verder na de advertentie.

Goedkopere BlackBerry Android

BlackBerry gaat dit jaar nog twee nieuwe Android-toestellen uitbrengen. De opvolgers van de BlackBerry Priv zullen goedkoper zijn, om zo een grotere markt aan te spreken. Dit blijkt uit een interview met BlackBerry-ceo John Chen van The National. Chen stelt in het interview dat de Priv niet zo succesvol was als gehoopt, wat vooral komt door de hoge introductieprijs. Daarom gaat de prijs voor de nieuwe toestellen omlaag om zo beter te kunnen concurreren.

goedkopere blackberry android

Chen geeft verder weinig details over de komende midrange toestellen. We weten enkel dat één van de twee toestellen ook weer een fysiek toetsenbord zal hebben, net als de Priv. Het andere toestel zal alleen een touchscreen hebben en daardoor meer op een standaard Android-toestel lijken. De uitspraken van Chen bevestigen eerdere geruchten over toestellen met de codenamen ‘Rome’ en ‘Hamburg’, respectievelijk met en zonder een toetsenbord.

BlackBerry Priv

Vergeleken met wat je voor de BlackBerry Priv betaalt, valt de kwaliteit inderdaad wat tegen. Dit viel ons ook op in onze BlackBerry Priv  review: “Zo zijn de prestaties ondermaats, met frequente haperingen als gevolg, en reageert het touchscreen niet optimaal. Ook over de bouwkwaliteit zijn we, zeker gezien het hoge prijskaartje, niet te spreken.“

Een goed fysiek toetsenbord zal ongetwijfeld een bepaalde hoek van de markt blijven aanspreken. Of BlackBerry ook met een touchscreen-toestel weet op te vallen, is echter maar afwachten.

Lees het laatste nieuws over BlackBerry

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

BlackBerry Priv
BlackBerry Priv

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu