BlackBerry stopt met eigen smartphones, brengt binnenkort DTEK60 uit

Thomas Haenen
28 september 2016, 14:40
2 min leestijd
BlackBerry stopt met eigen smartphones, brengt binnenkort DTEK60 uit

BlackBerry heeft bekend gemaakt dat het stopt met het produceren van eigen smartphones. Daarmee komt een einde aan bijna twintig jaar aan toestellen. Wel verschijnt binnenkort nog de BlackBerry DTEK60, die in samenwerking met Alcatel geproduceerd is.

Lees verder na de advertentie.

BlackBerry schrapt smartphones

De hardwaredivisie van BlackBerry wordt geschrapt, zo maakte het Canadese bedrijf zojuist bekend bij de presentatie van zijn kwartaalcijfers. BlackBerry stopt per direct met het ontwikkelen van eigen smartphones en gaat zich focussen op software en de zakelijke markt.

BlackBerry bracht ruim twintig jaar geleden, in 1996, zijn eerste product uit. De eerste mobiele telefoons van het bedrijf verschenen enkele jaren later. Lange tijd was BlackBerry de grootste verkoper van mobiele telefoons ter wereld, maar na de introductie van de eerste iPhone verdween die voorsprong snel. Het bedrijf kampt al jaren met teruglopende verkopen. Het bedrijf stapte onlangs over van het eigen BlackBerry 10-besturingssysteem naar Android, maar ook dat mocht niet baten. Toestellen als de BlackBerry Priv werden nauwelijks verkocht en zorgden voor zware verliezen.

BlackBerry schrapt smartphones

BlackBerry DTEK60 foto’s

Toch betekent dit nog niet helemaal het einde van BlackBerry op de mobiele markt. Smartphones van het bedrijf zullen blijven verschijnen, maar worden nu ontwikkeld en geproduceerd door andere bedrijven. BlackBerry ging onlangs een samenwerking aan met Alcatel, dat de DTEK50 produceerde. Het is een aangepaste versie van bestaand Alcatel-toestel, de Idol 4.

Binnenkort komt daar een nieuw toestel bij. BlackBerry DTEK60 foto’s zijn inmiddels uitgelekt en ook de specificaties liggen al op straat. De DTEK60 heeft een 5,5 inch-scherm met resolutie van 2560 bij 1440 pixels, loopt op Android 6.0 en beschikt over een 21 megapixel-camera achterop. De verwachting is dat het toestel begin oktober onthuld wordt en niet veel later in de winkels ligt.

BlackBerry Hub+ voor Android

Daarnaast hoopt BlackBerry succes te hebben op de zakelijke markt met een eigen suite aan apps voor Android. Onlangs verscheen de BlackBerry Hub+, die bestaat uit onder andere een Android-launcher en apps voor mail, agenda en contacten. Gebruikers krijgen toegang tot de Hub+ voor een euro per maand, maar kunnen de app gratis downloaden en proberen via de Play Store.

Download BlackBerry Hub in Google Play (gratis)

Bron: BlackBerry
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

BlackBerry Priv
BlackBerry Priv

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu