De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Zo zien Android-apps en de Play Store eruit op Chrome OS

Erwin Vogelaar
18 juni 2016, 10:00
2 min leestijd
Zo zien Android-apps en de Play Store eruit op Chrome OS

De Play Store en een hoop Android-apps komen naar Chrome OS en daardoor naar Chromebooks. De winkel laat zich al voorzichtig zien op de Asus Chromebook Flip.

Lees verder na de advertentie.

Chrome OS Play Store

De Play Store van Google, samen met een hoop Android-apps, komen naar Chrome OS en dus naar een hele hoop Chromebooks. Dit weten we al sinds half mei, maar inmiddels beginnen deze plannen ook concrete vormen aan te nemen. Specifiek krijgt de Asus Chromebook Flip nu de update al binnen, maar alleen als het apparaat op het ontwikkelaarskanaal staat. Chromebooks kunnen namelijk op drie verschillende kanalen gezet worden: stabiel, bèta en ontwikkelaar, waarbij ontwikkelaar het meest instabiel is. Website Android Police is alvast aan de slag gegaan met deze nog instabiele versie van de Chrome OS Play Store. Dat ziet er zo uit:

Zodra de Play Store beschikbaar is, staat het bekende icoontje in de taakbalk van Chrome OS. Als je er op klikt ben je direct ingelogd via het account dat je ook voor Chrome OS gebruikt. Het werken met de apps gaat nog niet ideaal. Zo kan er alleen een kleine of grote versie van de app getoond worden, omdat de grootte van de apps nog niet kan worden aangepast. Deze functie wordt met Android N waarschijnlijk wel toegevoegd.

Video’s kunnen via de Android-apps nog niet op de achtergrond afgespeeld worden en het werken met Android-apps via een muis en toetsenbord werkt ook niet altijd prettig. Chrome OS kan tevens niet zomaar alle apps installeren. Apps die de telefoon, sms, gps of een camera aan de achterkant nodig hebben, zijn een probleem. Bij deze apps krijg je geen installeerknop in de Play Store te zien.

Het gaat overigens echt om een vroege versie van de Chrome OS Play Store, dus bovenstaande geeft meer een impressie over de huidige status dan het uiteindelijke product. Meer weten? Check dan  welke Chromebooks de Play Store gaan ontvangen.

Lees het laatste nieuws over Chrome OS

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu