De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

Chromecast op korte termijn in veel meer landen beschikbaar

Gijs Ettes
11 maart 2014, 8:58
2 min leestijd
Chromecast op korte termijn in veel meer landen beschikbaar
Chromecast kopen

De Chromecast release is dichterbij dan ooit. Begin deze maand was er al sprake van een spoedinschrijving voor de merknaam en ook Google-topman Sundar Pichai laat weten dat het niet lang meer duurt voordat de Chromecast ‘op korte termijn in veel meer landen beschikbaar is’. Naast Groot-Brittannië en Australië is de verwachting dat de slimme hdmi-stick van Google ook naar Nederland en België komt. De Chomecast kopen kan al op een aantal plekken in ons land, maar breed beschikbaar is het handige accessoire nog lang niet.

En dat is jammer, want de Chromecast is ontzettend handig. Nadat je het apparaatje in je televisie hebt geplugd, is het mogelijk om vanuit bijvoorbeeld Netflix of YouTube je favoriete series en films op het grote scherm te toveren. Maar het meeste uit je Chromecast haal je als je Plex gebruikt: de mediacenterdienst die al je content – van films en series tot eigen muziek, video’s en foto’s – indexeert en op verschillende apparaten beschikbaar maakt.

Lees verder na de advertentie.

Plex laat je zelf kiezen welke mappen geïndexeerd moeten worden. Deze kun je vervolgens een naam geven, zoals ‘Films’ of ‘Series’, waarna ze een overzicht met alle in de map beschikbare content tonen. Plex voegt zelf informatie aan de betreffende content toe waardoor het overzicht van films en series zeer aangenaam en compleet oogt.

Zo voegt Plex bij films onder andere de filmposter en regisseur toe en bij series zijn de afleveringen en de afbeeldingen altijd juist. De mediacenterdienst laat zelfs de openingstune horen als je de betreffende serie opent en een aflevering selecteert. Naast de lokale content zijn er speciale kanalen beschikbaar, zoals RTL XL, Uitzending Gemist en NOS, waarmee je streams kunt openen en op verschillende apparaten kunt bekijken.

Wil je de hdmi-stick van Google aanschaffen? Check de Chromecast kopen-pagina!

Het laatste Chromecast nieuws

Bekijk ook onze uitgebreide lijst met Chromecast apps

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Chromecast
Google Chromecast

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's