De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Chromecast-tips week 3: het beste van NPO, Pathé Thuis en Videoland

Erwin Vogelaar
16 januari 2019, 19:21
3 min leestijd
Chromecast-tips week 3: het beste van NPO, Pathé Thuis en Videoland

Een Chromecast is handig, maar wat kijk of luister je nou eigenlijk? Met onze wekelijkse tips raden we je films, series, podcasts en meer aan om te streamen. In onze Chromecast-tips van week 3 (2019) onder andere The Facebook Dilemma, Searching en Judas.

Lees verder na de advertentie.

Chromecast-tips week 3: Facebook en Judas

Met een Chromecast in je televisie of een Chromecast Audio in je speaker bekijk en luister je media van je smartphone in betere kwaliteit. Dat is handig, maar dan moet je wel weten wat je moet kijken en luisteren. Naast onze maandelijks Netflix-tips hebben we daarom ook wekelijkse Chromecast-tips. Hierin geven we enkele actuele kijk- en luistertips, zowel bij gratis als betaalde diensten.

1. Kijken: The Facebook Dilemma (NPO)

Er gaat een hoop mis bij Facebook. Denk aan de rol die het bedrijf heeft gehad rond de Amerikaanse presidentsverkiezingen, maar ook hoe recentelijk is gebleken dat Facebook niet zorgvuldig met onze data omgaat. Deze documentaire, bestaand uit twee losse afleveringen, kijkt naar de tekenen aan de wand voordat het echt mis ging. Onder andere via gesprekken met ex-medewerkers.

The Facebook Dilemma kijk je via de NPO-website of NPO Start-app, die je via onderstaande link in de Play Store vindt.

Download NPO Start in Google Play (gratis)

2. Kijken: Searching (Pathé Thuis)

De film Searching is volledig vanuit het standpunt van beeldschermen gefilmd, zoals smartphones en laptops. Het verhaal gaat over de 16-jarige Michelle La die wordt vermist. Haar vader (John Cho) werkt samen met een detective (Debra Messing) om haar te vinden. Hiervoor duikt hij in foto’s en video’s van zijn dochter, denk aan haar Instagram-foto’s, Facebook-berichten meer.

Searching vind je bij Pathé Thuis via de app.

Download Pathé Thuis in Google Play (gratis)

3. Kijken: Judas (Videoland)

In de nieuwe spannende Videoland-serie Judas wordt Astrid gevolgd, de zus van Willem Holleeder. Zodra haar broer uit de gevangenis wordt vrijgelaten, zet zij met zus Sonja een gevaarlijk plan op om Willem weer terug achter slot en grendel te krijgen. Daarbij zet ze haar eigen leven telkens weer op het spel.

Judas kijk je via de app van Videoland. Die app vind je via onderstaande link in de Play Store.

Download Videoland in Google Play (gratis)

4. Kijken: Nachtdieren (NPO)

Ben je benieuwd wat er ‘s nachts allemaal gebeurt? In het nieuwe programma Nachtdieren gaat Ryanne van Dorst op zoek naar mensen die midden in de nacht wakker zijn. In de eerste afleveringen doet ze dat in Rotterdam. Ze loopt bij iemand binnen die Fortnite speelt en er niet zo goed in is, komt een visser tegen bij de haven en neemt een kijkje bij truckers die beginnen aan hun dag.

chromecast-tips week 3

Nachtdieren kijk je via de NPO-website of NPO Start-app, die je via onderstaande link in de Play Store vindt.

Download NPO Start in Google Play (gratis)

5. Luisterruit: De Nacht(trein) (podcast)

Over de nacht gesproken: de fijne NS-podcast Luisterruit neemt in de nieuwste aflevering een kijkje in de nachttrein. Daarnaast heeft de podcast reportages met onderwerpen die met de nacht te maken hebben. Zoals je in het donker voelen in een verkeerd lichaam en teveel licht in Friesland.

chromecast-tips week 3

De aflevering vind je via de officiële website en in onze favoriete podcast-app Pocket Casts via deze link. Deze app vind je via onderstaande link in de Play Store.

Download Pocket Casts in Google Play (2,99 euro)

Check ook onze Netflix-tips van december met onder andere Elseworlds, Lego en de nieuwste Fantastic Beasts-film.

Lees ook onze vorige Chromecast-tips

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu