CyanogenMod van plan om met eigen downloadwinkel te beginnen met gebande apps

Redactie
14 januari 2012, 16:25
1 min leestijd
CyanogenMod van plan om met eigen downloadwinkel te beginnen met gebande apps
CyanogenMod van plan om met eigen downloadwinkel te beginnen met gebande apps

De makers van CyanogenMod hebben via Google+ laten weten dat ze bezig zijn om een eigen downloadwinkel aan hun roms toe te voegen. Hier zouden dan apps te vinden moeten zijn die niet worden geaccepteerd in de Android Market zoals root-apps, emulators en apps die tetheren mogelijk maken. De makers zijn nu nog bezig om te onderzoeken of er wel vraag is naar een dergelijke winkel. Hierin zouden eventueel ook apps geplaatst kunnen worden die nu al in de Android Market te vinden zijn.

Hoewel CyanogenMod wel toestemming van Google heeft om met de Android-broncode aan de gang te gaan mogen ze niet de officiële Google-apps zoals Gmail, Google Agenda en de Android Market aanbieden op hun roms. Deze zijn wel achteraf nog toe te voegen. Met een eigen CyanogenMod-downloadwinkel kunnen ontwikkelaars van gebande apps meer dan een miljoen potentiële klanten bereiken. Eerder deze week werd bekend dat de alternatieve roms van CyanogenMod op meer dan een miljoen Android-apparaten zijn geïnstalleerd.

Lees verder na de advertentie.

Koushik Dutta van CyanogenMod liet ook weten via Google+ dat ze contact hebben opgenomen met Amazon om hun appwinkel op de CyanogenMod-roms te plaatsen, mits CyanogenMod een gedeelte van de opbrengen zou krijgen. Hier had de Amerikaanse webwinkel voorlopig nog geen trek in, maar het is wel iets waar ze over enkele maanden nog eens kunnen praten.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu