Wat je als Android-gebruiker hebt aan het Data Transfer Project
Erwin Vogelaar

Google werkt samen met andere techbedrijven aan het Data Transfer Project. Hierdoor wordt het makkelijker om je gegevens tussen platformen te verplaatsten.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Google en het Data Transfer Project

Google kondigt samen met Facebook, Twitter en Microsoft het Data Transfer Project aan. Door deze samenwerking moet het makkelijker worden om je gegevens tussen platformen te verplaatsen. Dat is goed nieuws voor Android-gebruikers, omdat we gewend zijn om tussen diensten van verschillende bedrijven te wisselen.

Het Data Transfer Project gebruikt de API’s van Google, Microsoft, Twitter, Instagram, Flickr en meer om data van het ene platform naar het andere platform te sturen. Dit systeem ondersteunt nu foto’s, e-mails, contacten, agenda’s en taken. De code die hiervoor wordt gebruikt is open-source. Daarnaast zorgt het systeem ervoor dat alle data versleuteld wordt verstuurd.

data transfer project

De bedrijven die nu aan het Data Transfer Project werken hopen dat anderen ook meedoen. Zo mist bijvoorbeeld Apple nog, maar ook talloze andere platformen.

In de beschrijving van het project staat dat de bedrijven meer inclusiviteit, flexibiliteit en openheid willen bieden. ‘Onze hoop voor dit project is dat het een verbinding tussen elke twee publieksgerichte productinterfaces mogelijk maakt, voor het rechtstreeks importeren en exporteren van gegevens.”

In de praktijk

In de praktijk betekent dit dat je bijvoorbeeld bestanden en documenten van Microsoft OneDrive naar Google Drive kunt sturen, of foto’s van Flickr direct naar Instagram. Je hoeft de gegevens dus niet eerst te downloaden en later weer te uploaden. Er bestaan diensten die dit probleem oplossen, maar deze nieuwe standaard zorgt hopelijk voor meer veiligheid en gemak. Het Data Transfer Project is nog in ontwikkeling, dus je kunt het nog niet gebruiken.

Data overzetten

Het overzetten van je data tussen Android-toestellen is een makkie. Dat kan zelfs op verschillende manieren. Drie mogelijkheden om data van en naar Android over te zetten. En zo stap je over van iPhone naar Android met de Google Drive-app.

Lees het laatste nieuws over Google

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.