De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Analist: ‘Samsung maakt drie versies Galaxy S10, met vingerafdrukscanner in scherm’

Thomas Haenen
17 juli 2018, 9:36
2 min leestijd
Analist: ‘Samsung maakt drie versies Galaxy S10, met vingerafdrukscanner in scherm’

Samsung brengt volgend jaar niet twee, maar drie versies van de Galaxy S10 uit, zo claimt een doorgaans betrouwbare analist. Het nieuwe toestel krijgt onder andere een ultrasone vingerafdrukscanner.

Lees verder na de advertentie.

Drie Samsung Galaxy S10 modellen

De Samsung Galaxy S10 verschijnt in versies van 5,8 inch, 6,1 inch en 6,4 inch, zo claimt Ming-Chi Kuo. Kuo is een analist die bronnen heeft bij het productieproces, en wist in het verleden vaak als eerste informatie over de nieuwe smartphones van Apple naar buiten te brengen. Het is dus zeer aannemelijk dat zijn claims over de Galaxy S10 straks kloppen.

Geruchten dat Samsung aan drie versies van zijn volgende vlaggenschip werkt, gaan al een tijdje rond. Het zou een flinke koerswijziging zijn voor de fabrikant, die de afgelopen jaar consistent slechts twee varianten uitbrengt. Al sinds de Galaxy S6 brengt het bedrijf maar twee modellen uit, tot en met de Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus die dit voorjaar verschenen.

Samsung Galaxy S10 vingerafdrukscanner

Vingerafdrukscanner in het scherm

Naast het schermformaat zouden er nog andere verschillen zitten in de drie modellen. Het kleinste instapmodel wordt voorzien van een vingerafdrukscanner op de zijkant. Bij de grotere modellen gebruikt Samsung volgens Kuo een ultrasone vingerafdrukscanner die in het scherm verwerkt zit. Ook daar horen we al jaren geruchten over, maar het lijkt erop dat het Samsung met de S10 eindelijk gaat lukken.

Dat mag ook wel, want andere fabrikanten is het nu al gelukt de vingerafdrukscanner in het scherm te stoppen. Zo is in China al de Vivo X20 Plus UD te koop, waarbij de scanner in het scherm zit, en kondigde Huawei kondigde dit voorjaar de Porsche Design Mate RS aan.

De vingerafdrukscanner in het scherm wordt een belangrijk onderdeel van de smartphone, aldus de analist. Samsung wil zich hiermee onderscheiden van de gezichtsherkenning op de iPhone.

Het duurt nog wel even tot de Samsung Galaxy S10 in de winkels ligt. Het toestel is waarschijnlijk vanaf lente 2019 te koop. Een adviesprijs is onbekend, al verwachten we dat je zelfs voor het instapmodel minimaal 800 euro betaalt.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S10
Samsung Galaxy S10

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu