Peperdure Huawei Porsche Design Mate RS onthuld met vingerafdrukscanner in scherm

Thomas Haenen
27 maart 2018, 17:08
2 min leestijd
Peperdure Huawei Porsche Design Mate RS onthuld met vingerafdrukscanner in scherm

Naast de Huawei P20 had het Chinese bedrijf nog enkele andere verrassingen. Zo werd ook de Huawei Porsche Design Mate RS onthuld, een peperdure smartphone met enkele innovatieve features. Zo heeft het toestel een vingerafdrukscanner die in het scherm verwerkt is.

Lees verder na de advertentie.

Huawei Mate RS officieel: luxueus maar peperduur

Budgetsmartphones zijn de Huawei P20 en P20 Pro zeker niet, maar vergeleken met de tevens aangekondigde Huawei Porsche Design Mate RS ogen ze goedkoop. Het exclusieve toestel wordt vanaf vanaf volgende maand verkocht voor 1695 euro, wat het veruit de duurste Android-smartphone van dit moment maakt. Huawei verkoopt de smartphone voorlopig slechts bij een handjevol winkels. Het is onbekend of en waar het toestel in Nederland verkocht wordt.

Huawei Mate RS officieel

Om die hoge prijs te rechtvaardigen, heeft Huawei de Mate RS voorzien van enkele nieuwe technieken. Zo heeft het toestel een 6 inch amoled-scherm dat vrijwel volledig randloos is. Op dit toestel vind je geen notch – slechts kleine zwarte balken boven – en onderaan het beeld. Het beeld is gebogen en loopt deels door in de randen.

Lees ook onze preview van de Huawei P20 en P20 Pro

Scanner in het scherm

In dat scherm zit de allergrootste innovatie: een vingerafdrukscanner. Daarmee is Huawei de eerste grote fabrikant die een scanner in het scherm weet te verwerken. Wel werkt deze wat apart: je legt je vinger niet op het beeld om te ontgrendelen, maar houdt hem er iets boven. Bovendien zit achterop nog een secundaire scanner onder de camera’s.

De overige specificaties van de smartphone zijn vrijwel identiek aan de Huawei P20 Pro. Zo vind je achterop een driedubbele camera van 40, 20 en 8 megapixel. De Mate RS wordt aangedreven door een Kirin 970-chip, met 6GB werkgeheugen en 256GB opslagruimte. In China brengt Huawei zelfs nog een versie uit met 512GB opslagruimte, waarmee het de eerste fabrikant is die zoveel opslag in een smartphone propt. De grote accu van 4000 mAh kan draadloos worden opgeladen.

De Mate RS is niet de eerste smartphone die Huawei in samenwerking met Porsche Design ontwikkeld heeft. Vorig jaar bracht het bedrijf ook al de Huawei Porsche Design Mate 9 uit. Die smartphone was kortstondig in Nederland verkrijgbaar, wel voor een vrij stevige adviesprijs. Dat suggereert dat ook dit nieuwe model een Nederlandse release krijgt.

Lees het laatste nieuws over Huawei

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu