Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Samsung Galaxy S10 Plus

Scherm
6.4 inch
Camera
12 megapixel

Dit weten we al over de Samsung Galaxy S10 Plus

De Samsung Galaxy S10 Plus wordt vermoedelijk op 20 januari 2019 aangekondigd, samen met de Galaxy S10 en S10 Lite. De telefoon wordt revolutionairder dan de Galaxy S9 (Plus) van vorig jaar. Dit is te danken aan nieuwe features als een vingerafdrukscanner onder het scherm, een driedubbele camera en geavanceerde gezichtsherkenning.

Op moment van schrijven is de Samsung Galaxy S10 Plus nog niet gepresenteerd. Via deze pagina houden we je de komende tijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes, de vermoedelijke specificaties en andere informatie over de S10 Plus. Niets missen van alle Galaxy S10 Plus-updates? Met onze Android Planet-app ben je als eerste op de hoogte.

Pluspunten Galaxy S10 Plus

 • Fantastisch (groot) scherm dat bijna de hele voorkant beslaat
 • Sterk verbeterde (dubbele) camera’s
 • De beste hardware van het jaar
 • Vingerafdrukscanner onder het scherm

Minpunten Galaxy S10 Plus

 • Prijzig
 • Samsung’s OneUI is niet voor iedereen
 • Glazen ontwerp is breekbaar en wordt snel vies

Verwachte Samsung Galaxy S10 Plus specificaties

Het duurt nog even voordat Samsung de Galaxy S10 Plus officieel presenteert, maar meerdere details zijn al op straat beland. Diverse (betrouwbare) lekkers hebben al specificaties en informatie over de prijzen en release van de S10 Plus naar buiten gedbracht. Onderstaande Galaxy S10 Plus-specificaties zijn gebaseerd op deze geruchten, en kunnen dus nog veranderen in aanloop naar de officiële aankondiging.

 • Groot 6,4 inch-scherm met QHD-resolutie
 • Ultrasone vingerafdrukscanner in het scherm verwerkt
 • Driedubbele camera achterop, dubbele camera voorop
 • Verbeterde gezichtsherkenning met 3D-camera’s
 • Beschikbaar met 64 en 128GB opslagruimte
 • Releasedatum: 8 maart 2019, presentatie op 20 februari
 • Verwachte adviesprijs: tussen de 950 en 1050 euro

Drie verschillende modellen

Samsung verkoopt al jaren diverse varianten van zijn high-end smartphones. De Galaxy S8 en S9 kwamen bijvoorbeeld in twee formaten uit, maar bij de S10 zouden dit drie uitvoeringen worden. Het gaat om een reguliere S10, de S10 Plus en de S10 Lite. De verschillen zitten ‘m voornamelijk in het aantal camera’s voor- en achterop en de specificaties. Mogelijk krijgt de S10 Lite ook een ander ontwerp. Het belangrijkste verschil wordt de schermgrootte, met de S10 Plus als grootste uitvoering.

Het scherm van de Galaxy S10 Plus meet 6,4 inch; even groot als de Note 9. De reguliere S10 krijgt vermoedelijk een 6,1 inch display. Volgens de geruchten wordt de goedkopere S10 Lite uitgerust met een 5,8 inch scherm, wat hem even groot maakt als de Galaxy S8 en S9.

De Galaxy S10 Plus zou twee camera’s voorop hebben en drie achterop. Het gaat om een normale 12 megapixel camera, een 16 megapixel camera met groothoeklens en een 13 megapixel telefoto-camera om in te zoomen zonder kwaliteitsverlies. De twee andere S10-modellen hebben naar verluidt twee camera’s achterop.

Cameragat en vingerafdrukscanner in het scherm

Een interessante nieuwe feature op de Galaxy S10 Plus is de vingerafdrukscanner. Die zit – zoals je op de uitgelekte afbeeldingen ziet – niet meer achterop de smartphone. Samsung stopt de scanner namelijk onder het scherm, waardoor hij in feite onzichtbaar is. Als je de telefoon wil ontgrendelen, licht een klein deel van het display op zodat je ziet waar je je vinger op het beeldscherm moet leggen. Steeds meer (dure) smartphones hebben een vingerafdrukscanner onder het scherm, al gaat het meestal om optische scanners. De S10 Plus krijgt vermoedelijk een ultrasone scanner, die accurater en sneller is.

Een andere vernieuwing is de vormgeving van de frontcamera. Die is verwerkt in een soort gaatje, rechtsboven in het scherm. Een scherminkeping (notch), zoals op de iPhone en veel Android-telefoons uit 2018, is dus niet nodig. Dankzij deze designkeuze zijn de schermranden van de Galaxy S10 Plus ook kleiner dan van de S9 en S9 Plus.

Gezichtsherkenning in plaats van irisscanner

Ben je niet zo’n fan van de vingerafdrukscanner onder het scherm? Dan kan je bij de Galaxy S10 Plus ook kiezen voor een andere beveiligingsmethode. Niet de irisscanner, die al jaren op dure Galaxy-telefoons zit. Bij de S10 zou Samsung de trage en matig werkende irisscanner verruilen voor geavanceerde gezichtsherkenning.

De details van de gezichtsbeveiliging zijn nog niet helemaal duidelijk. Vermoedelijk zet Samsung een aantal sensoren in het S10 Plus-scherm die je gezichtsdiepte meten. Apple past deze techniek ook toe met Face ID op de iPhone. Het is nog onbekend of de reguliere S10 en de goedkopere S10 Lite ook te vergrendelen zijn met gezichtsbeveiliging.

Android 9.0 (Pie) met One UI-software

Op de Samsung Galaxy S10 Plus is Android Pie geïnstalleerd, de nieuwste Android-versie. Samsung heeft laatst een compleet nieuwe softwarelaag ontwikkeld: One UI. Deze skin werd geïntroduceerd met de Pie-update en is daarom ook te vinden op de S10-modellen. In vergelijking met de vorige skin is One UI rustiger vormgegeven, met minder (niet zo belangrijke) opties.

Bovendien is de software geoptimaliseerd voor telefoons met grote schermen, zoals dat van de S10 Plus. Zo worden snelkoppelingen in apps niet meer bovenaan maar onderaan getoond, zodat je er eenvoudiger bij kan als je je toestel met één hand bedient. One UI heeft ook een ingebouwde nachtmodus die in de avonduren het scherm warmere tinten geeft. Dat is prettiger voor je ogen.

one ui

Het updatebeleid van Samsung is duidelijk en langdurig. Koop je een Galaxy S10 Plus, dan kan je rekenen op minimaal twee grote Android-updates. De komende jaren wordt de telefoon dus bijgewerkt naar Android Q en R. Bovendien stelt Samsung elke maand een beveiligingspatch beschikbaar.

Grotere accu’s en sneller opladen

De accuduur van smartphones is altijd een heikel punt. Samsung lijkt dat te snappen en zou de Galaxy S10 Plus een grote 4000 mAh accu geven. De Galaxy Note 9 van vorig jaar heeft een even grote accu en gaat zonder problemen een lange dag mee. Volgens de geruchten krijgt de Galaxy S10 een accu met een capaciteit van 3500 mAh; fors meer dan de 3000 mAh-accu die in de Galaxy S9 zit. De goedkopere Galaxy S10 Lite zou een 3100 mAh accu krijgen.

Uit gelekte informatie valt ook op te maken dat Samsung een verbeterde snellaadtechniek heeft ontwikkeld. De Galaxy S10-serie wordt naar verluidt geleverd met een snellader die de accu sneller oplaadt dan de Galaxy S9-oplader. Die heeft een vermogen van 15W, wat niet zo snel is. Concurrerende telefoons laden op met 20, 30, 40 of zelfs 50W. Hoe snel de S10-oplader wordt, is helaas nog onduidelijk.

Een andere vernieuwing is dat de Galaxy S10 Plus vermoedelijk andere mobiele apparaten op kan laden. Dit gaat draadloos via de Qi-standaard. Houd je de achterkant van de S10 Plus tegen de achterkant van een andere geschikte telefoon aan, dan laadt het laatste apparaat op. Deze feature is ook te vinden op de Huawei Mate 20 Pro van 2018.

Galaxy S10 Plus releasedatum en adviesprijs

Samsung heeft bekendgemaakt dat de Galaxy S10 (Plus) op woensdag 20 februari wordt gepresenteerd. Het bedrijf organiseert op die dag een Unpacked-evenement in San Francisco om zijn nieuwe vlaggenschip aan de wereld te tonen.

Dat is een aantal dagen voordat het Mobile World Congress van start gaat, de jaarlijkse technologiebeurs in Barcelona. Door een eigen evenement te organiseren, hoeft Samsung de aandacht niet te delen met alle andere fabrikanten die tijdens de beurs hun nieuwste smartphones presenteren

Direct na de onthulling zou je de Galaxy S10 Plus kunnen pre-orderen. De release moet plaatsvinden op 8 maart 2019. Dan krijgen vroege beslissers de telefoon thuisbezorgd en starten ook (web)winkels met de verkoop. Het is nog niet duidelijk hoeveel de Galaxy S10 Plus gaat kosten. De meeste lekken wijzen op een adviesprijs tussen de 950 en 1050 euro. De reguliere S10 zou tussen de 850 en 950 euro gaan kosten, terwijl de S10 Lite tientallen tot honderden euro’s goedkoper zou worden dan de S10.

Benieuwd naar alle Galaxy S10 Plus-nieuwtjes? Houd deze pagina de komende weken in de gaten voor alle geruchten en lekken over de Samsung Galaxy S10 Plus.

Laatste berichten

‘Betaalbaar Samsung-vlaggenschip gaat Galaxy S10E heten’

‘Betaalbaar Samsung-vlaggenschip gaat Galaxy S10E heten’

2 min
Nieuws
Samsung introduceert volgende maand naast de Galaxy S10 en S10 Plus waarschijnlijk ook een goedkoper toestel. De naam van deze smartphone is nu vermoedelijk bekend, en het is niet de 'Galaxy S10 Lite'.

Download onze app

Download onze app