Alles wat je moet weten over Samsung Galaxy S10 Plus
De Samsung Galaxy S10 Plus werd op 20 februari 2019 aangekondigd, samen met de Galaxy S10 en S10e. De telefoon is revolutionairder dan de Galaxy S9 (Plus) van het jaar ervoor. In februari 2020 werd de Galaxy S10 Plus opgevolgd door de Samsung Galaxy S20 Ultra.
De Samsung Galaxy S23 Plus 5G nu met €10 korting per maand
Onbeperkt bellen

Samsung Galaxy S10 review
De Galaxy S10 laat zien dat Samsung nog altijd ijzersterk is als het om zijn paradepaardjes gaat. Het beeldscherm is van wereldklasse, de chipset ontzettend krachtig en de camera’s schieten uitstekende foto’s. Sommige van de aanpassingen die Samsung dit jaar doorvoert zijn echter meer gimmicks dan daadwerkelijke verbeteringen. De vingerafdrukscanner achterop had beter gewerkt, en de twee extra lenzen zijn lang niet zo sterk als het primaire model.
Koop je de Samsung Galaxy S10, dan koop je een toestel dat erg goed afgewerkt is. Het is de smartphone van een bedrijf dat al aan de top staat, een bedrijf dat (terecht) vertrouwen heeft in zijn eigen kunnen. Maar het is ook een bedrijf dat niet teveel op zijn lauweren moet gaan rusten de komende tijd. Laten we hopen dat Samsung volgend jaar niet weer vooral uitpakt met gimmicks, maar ook verrast met de mooiste nachtfoto’s, de allerbeste accu en verbeterde beveiliging. Dan weet je zeker dat Samsung volgend jaar nóg aan de top staat.
Samsung Galaxy S10 Plus specificaties
We moesten lang wachten voordat Samsung de Galaxy S10 Plus officieel presenteerde. Hieronder vind je de belangrijkste specs en features van de S10 Plus. Lees gauw verder!
- Groot 6,4 inch-scherm met QHD-resolutie (3040 bij 1440 pixels)
- Ultrasone vingerafdrukscanner in het scherm verwerkt
- Driedubbele camera achterop, dubbele camera voorop
- Verbeterde gezichtsherkenning, snellere hardware
- Beschikbaar met 128GB, 512GB en 1TB opslagruimte
- Releasedatum: 8 maart 2019, presentatie op 20 februari
- Adviesprijs van 999 euro
Lees verder na de advertentie.
Drie verschillende modellen
Samsung verkoopt al jaren diverse varianten van zijn high-end smartphones. De Galaxy S8 en S9 kwamen bijvoorbeeld in twee formaten uit, maar bij de S10 zijn dit drie uitvoeringen. Het gaat om een reguliere S10, de S10 Plus en S10e. De verschillen zitten ‘m voornamelijk in het aantal camera’s voor- en achterop en (in mindere mate) de specificaties. Het belangrijkste verschil is de schermgrootte, met de S10 Plus als grootste uitvoering.
Het scherm van de Galaxy S10 Plus meet 6,4 inch; even groot als de Note 9. De reguliere S10 heeft een 6,1 inch-display. De goedkopere S10e is uitgerust met een 5,8 inch-scherm, wat hem even groot maakt als de Galaxy S8 en Samsung S9.
De Galaxy S10 Plus heeft twee camera’s voorop hebben en drie achterop. Het gaat om een normale 12 megapixel-camera, een 16 megapixel-camera met groothoeklens en een 12 megapixel-telefoto-camera om in te zoomen zonder kwaliteitsverlies. De twee andere S10-modellen hebben twee camera’s achterop.
Cameragat en vingerafdrukscanner in het scherm
Een interessante nieuwe feature op de Galaxy S10 Plus is de vingerafdrukscanner. Die zit – zoals je op de afbeeldingen ziet – niet meer achterop de smartphone. Samsung stopt de scanner namelijk onder het scherm, waardoor hij in feite onzichtbaar is. Als je de telefoon wil ontgrendelen, licht een klein deel van het display op zodat je ziet waar je je vinger op het beeldscherm moet leggen. Steeds meer (dure) smartphones hebben een vingerafdrukscanner onder het scherm, al gaat het meestal om optische scanners. De S10 Plus bevat een ultrasone scanner, die accurater en sneller is.
Een andere vernieuwing is de vormgeving van de frontcamera. Die is verwerkt in een soort gaatje, rechtsboven in het scherm. Een scherminkeping (notch), zoals op de iPhone en veel Android-telefoons uit 2018, is dus niet nodig. Dankzij deze designkeuze zijn de schermranden van de Galaxy S10 Plus ook kleiner dan van de S9 en S9 Plus. Ideaal.
Gezichtsherkenning in plaats van irisscanner
Ben je niet zo’n fan van de vingerafdrukscanner onder het scherm? Dan kan je bij de Galaxy S10 Plus ook kiezen voor een andere beveiligingsmethode. Niet de irisscanner, die al jaren op dure Galaxy-telefoons zit. Bij de S10 heeft Samsung de trage en matig werkende irisscanner verruild voor gezichtsherkenning.
Android 9.0 (Pie) en Android 10.0-update
Op de Samsung Galaxy S10 Plus is Android Pie geĂŻnstalleerd, de toen het toestel werd uitgebracht, nieuwste Android-versie. Samsung heeft een compleet nieuwe softwarelaag ontwikkeld: One UI. Deze skin werd geĂŻntroduceerd met de Pie-update en is daarom ook te vinden op de S10-modellen. In vergelijking met de vorige skin is One UI rustiger vormgegeven, met minder (niet zo belangrijke) opties.
Bovendien is de software geoptimaliseerd voor telefoons met grote schermen, zoals dat van de S10 Plus. Zo worden snelkoppelingen in apps niet meer bovenaan maar onderaan getoond, zodat je er eenvoudiger bij kan als je je toestel met één hand bedient. One UI heeft ook een ingebouwde nachtmodus die in de avonduren het scherm warmere tinten geeft. Dat is prettiger voor je ogen.
Het updatebeleid van Samsung is duidelijk en langdurig. Koop je een Galaxy S10 Plus, dan kan je rekenen op minimaal twee grote Android-updates. De komende jaren wordt de telefoon dus bijgewerkt naar Android 10.0 en 11. Bovendien stelt Samsung elke maand een beveiligingspatch beschikbaar. Dat is fijn, en enorm belangrijk omdat je zo altijd beschermd blijft.
De uitrol van Android 10.0 begon voor Nederlandse Galaxy S10 Plus-gebruikers begin december 2019. Naast alle nieuwe mogelijkheden die deze nieuwe versie met zich meebrengt is ook de schil van Samsung aangepast. Het gaat daarbij om OneUI 2.0, waardoor je je beter kunt focussen op belangrijke zaken. Notificaties en meldingen zijn aangepast, onder andere qua grootte en inhoud. Zo wordt je niet gestoord door onnodige zaken en kun je bezig met belangrijke projecten voor werk of school. Dankzij de focusmodus kun je meldingen van bepaalde applicaties ook (tijdelijk) uitschakelen. Zo kun je ongestoord aan het werk, zonder je focus te verliezen.
Grotere accu’s en sneller opladen
De accuduur van smartphones is altijd een heikel punt. Samsung lijkt dat te snappen en geeft de Galaxy S10 Plus een grote 4100 mAh-accu. De Galaxy Note 9 van vorig jaar heeft een iets kleinere accu en gaat zonder problemen een lange dag mee. De Galaxy S10 heeft een accu met een capaciteit van 3400 mAh; fors meer dan de 3000 mAh-accu die in de Galaxy S9 zit. De goedkopere Galaxy S10e beschikt over een 3100 mAh-accu, waar je ook de dag mee door moet komen.
De Samsung Galaxy S10 Plus beschikt over ondersteuning voor snelladen, maar laadt niet sneller op dan zijn voorganger. Wat wel flink is verbeterd, is draadloos opladen. Samsung zegt dat het draadloos laden op de S10 Plus 33 procent sneller gaat dan bij zijn voorganger. Ideaal, want hierdoor hoef je niet zo lang te wachten totdat de accu weer vol zit.
Een andere vernieuwing is dat de Galaxy S10 Plus andere smartphones kan opladen. Dit gaat draadloos via de Qi-standaard. Houd je de achterkant van de S10 Plus tegen de achterkant van een andere geschikt apparaat aan, dan laadt het laatste apparaat op. Deze feature is ook te vinden op de Huawei Mate 20 Pro van 2018.
Galaxy S10 Plus releasedatum en adviesprijs
Sinds 8 maart 2019 is de Samsung Galaxy S10 Plus in Nederland verkrijgbaar. De adviesprijzen van de S10 Plus, S10 en S10e zijn respectievelijk 999 euro, 899 euro en 749 euro. Alle configuraties vind je in onze uitgebreide prijsvergelijker.
Anno 2021 is de Samsung Galaxy S21 al uit. Ook deze is te vinden in een Plus en Ultra variant.
Samsung Galaxy S10 Plus kopen?
Met onze prijsvergelijker helpen we je de beste aanbiedingen te vinden voor de nieuwe Samsung-toestellen. Een compleet overzicht van alle Galaxy S10 Plus prijzen vind je hieronder. Losse toestellen zijn eventueel ook te combineren met een sim only abonnement.
De voordelen van een Samsung S10 Plus met sim only zijn:
- Je krijgt geen BKR-registratie aan je broek
- Meer Flexibiliteit omdat je je bundel kan aanpassen
- Je kan kiezen voor maandelijks opzegbare abonnementen
- Meer aanbod, zoals prijsvechters als Simpel en Youfone en Lebara
- Lagere maandlasten (geen maandelijkse toestelkosten)
- Je kan vaak makkelijker switchen (je hoeft geen toestel af te betalen)
De beste sim only deals kun je vinden in onze onafhankelijke sim only vergelijken vergelijker. Kan je het toestel niet in één keer betalen dan is een abonnement een betere optie. Zie hieronder de beste deals per provider en los.