Facebook Messenger snelst groeiende app van 2015

Redactie
7 januari 2016, 16:46
2 min leestijd
Facebook Messenger snelst groeiende app van 2015

Facebook Messenger is het afgelopen jaar gegroeid naar  800 miljoen  actieve gebruikers. Daarmee is het volgens onderzoeksbedrijf Nielsen de snelst groeiende app van 2015.

Lees verder na de advertentie.

Aantal Facebook Messenger gebruikers neemt toe

De app van Facebook Messenger werd pas in augustus 2014 gelanceerd en heeft sindsdien een ongekend grote  groep gebruikers  aan zich weten te binden. Directe concurrent is WhatsApp met 900 miljoen actieve gebruikers, maar ook deze chatdienst wordt beheerd door Facebook (1,55 miljard gebruikers).

facebook messenger gebruikers

Facebook Messenger-directeur David Marcus liet gisteren weten dat de chat-app in 2016 hard aan zijn imago wil werken: “Eén van de dingen die we moeten veranderen, is de perceptie of manier van denken dat Messenger er alleen is om met je Facebook-vrienden te praten.”

De chatdienst is in 2015 al druk doende geweest meer features toe te voegen. Zo kun je nu chats personaliseren met onder meer kleuren en favoriete emoji, is het in sommige landen mogelijk om gebruik te maken van Messenger zonder Facebook-account en is er een  optie om te  videobellen toegevoegd. Ook is het mogelijk Snapchat-achtige berichten te sturen, die na enige tijd weer verdwijnen.

Messenger in 2016

Op zijn eigen blog liet Facebook vandaag doorschemeren achter de schermen druk te werken aan nog meer nieuwe innovaties. Het lijkt erop dat de mogelijkheden voor het personaliseren van chats en groepsgesprekken in 2016 nog verder worden uitgebreid. En dat is nog niet alles.

Zo lezen we dat de testen met M., Facebook Messenger’s digitale assistent, steeds beter gaan.  M. moet je via Messenger helpen met het maken van reserveringen van bijvoorbeeld restaurants of vliegtickets, het versturen van bloemen of het maken van plannen. Het is echter niet de bedoeling dat M. gaat lijken op een dienst als Google Now. Zo zal er geen spraakbesturing komen, maar opereert M. alleen door chatopdrachten te geven.

Lees hier alles wat je moet weten over M.

Lees het laatste nieuws over Facebook

Bronnen: Reuters, Facebook
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu