‘Samsung komt binnenkort met Galaxy Gear prijsverlaging’

Wouter Nijsen
4 februari 2014, 19:03
1 min leestijd
‘Samsung komt binnenkort met Galaxy Gear prijsverlaging’
Galaxy Gear prijsverlaging

De Galaxy Gear, Samsungs smartwatch die vorig jaar het levenslicht zag, krijgt mogelijk binnenkort een prijsverlaging. In India is het slimme horloge al fors in prijs gedaald. Daar kan men het apparaat ruim honderd dollar goedkoper aanschaffen.

De verwachting is dat ook andere landen binnenkort een Galaxy Gear prijsverlaging tegemoet kunnen zien, dat meldt althans DailyTech. Zij baseren hun informatie op betrouwbare bronnen en sterke geruchten. De prijsverlaging lijkt logisch aangezien Samsung in februari of in maart de opvolger van de Galaxy Gear gaat aankondigen.

Lees verder na de advertentie.

DailyTech denkt mede om die reden dat de Galaxy Gear in de Verenigde Staten `een dezer weken` een prijsdaling krijgt. Volgens de techsite kan het horloge een goedkoper prijskaartje goed gebruiken. Tijdens de lancering vorig jaar was het commentaar overwegend negatief en de recensies gemengd, mede door de hoge prijs van het apparaat. Aanvankelijk lag de adviesprijs van de Gear lag op 355 dollar.

In de VS zal de Galaxy Gear prijsverlaging naar verwachting zo’n 140 dollar bedragen, waardoor het apparaat misschien een bredere doelgroep kan aanspreken. Overigens komt de prijsverlaging, met het oog op de Galaxy S5 die naar verluidt komende maand in Barcelona onthuld gaat worden, niet als een verrassing. Of ook wij deze tegemoet kunnen zien, is echter nog niet bekend.

De Galaxy Gear is op dit moment een van de bekendste smartwatch op de markt. De Gear werkt het beste in combinatie met een smartphone of tablet. Als deze via bluetooth met elkaar zijn verbonden, worden enkele slimme functies ontgrendeld en kan de smartwatch meldingen tonen. Je bedient het horloge door middel van veegbewegingen op het kleine 1,63 inch-touchscreen.

Het Laatste Samsung Galaxy Gear nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Gear
Samsung Galaxy Gear

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu