‘Galaxy Round volgende week aangekondigd, eerste smartphone met flexibele display’

Gijs Ettes
7 oktober 2013, 10:30
1 min leestijd
‘Galaxy Round volgende week aangekondigd, eerste smartphone met flexibele display’
galaxy round

Koreaanse media melden dat Samsung aankomende week al zijn eerste smartphone met flexibele display gaat onthullen, die het bedrijf de Samsung Galaxy Round gaat noemen.

Hiermee zou de Koreaanse fabrikant concurrent LG net voor zijn, die ook al hard werkt aan zijn technologie voor flexibele schermen. Samsungs flexibele schermen zouden van plastic zijn gemaakt, in tegenstelling tot de glassubstraten die nu worden gebruikt. Hierdoor worden de schermen duurzamer en – misschien nog wel belangrijker – goedkoper om te produceren.

Lees verder na de advertentie.

De specificaties van de Galaxy Round zouden erg op die van de Samsung Galaxy Note 3 lijken. Dit verklaart mogelijk de verschillende variaties op die specificaties die op internet circuleerden voordat dat toestel officieel werd onthuld. Vorige week ging het gerucht nog rond dat Samsung met een Galaxy Note 3 Active zou komen, een gerucht dat mogelijk over hetzelfde toestel gaat als de Galaxy Round.

De Galaxy Note 3 huisvest een 5,7 inch-scherm van 1080×1920 pixels, een quadcore-processor van 2.3GHz, 3GB aan werkgeheugen en een 13-megapixel-camera. Deze indrukwekkende specificaties worden ondersteund door een accu van 3200 mAh. Over mogelijke prijzen of een releasedata van een Galaxy Round of Note 3 Active melden de anonieme bronnen nog niets, zo schrijft Phone Arena.

Flexibele schermen betekenen niet dat je de schermen ook daadwerkelijk kunt buigen. Waarschijnlijk krijgen we eerst een soort van gebogen schermen te zien. Flexibele schermen zijn echter wel enorm duurzaam, kunnen een flink stootje hebben en zijn erg moeilijk te breken. Het `onbreekbare` is één van de beste eigenschappen van het flexibele scherm.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Round
Samsung Galaxy Round

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu