De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

Netflix voegt hdr-ondersteuning toe voor alle Galaxy S10-modellen

Erwin Vogelaar
2 maart 2019, 17:48
2 min leestijd
Netflix voegt hdr-ondersteuning toe voor alle Galaxy S10-modellen

Netflix heeft alvast hdr-ondersteuning toegevoegd voor alle Samsung Galaxy S10-toestellen. Dat betekent dus direct series en films in hdr-kwaliteit kijken.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy S10 Netflix hdr-ondersteuning

Het komt vaak voor dat je een bij een nieuw toestel een tijdje moet wachten tot Netflix hdr-onderteuning uitrolt. Dat is bij de drie nieuwe smartphones van Samsung niet het geval. De Galaxy S10, S10e en S10 Plus laten je direct uit de doos hdr-beelden in de populaire video-app kijken.

Verder maakt Netflix bekend dat alle smartphones met een Snapdragon 675-, 710- of 855-chip in hd films en series kunnen streamen. Dit lijkt logisch, maar bij nieuwe processor moet die hd-ondersteuning eerst voor Netflix worden toegevoegd.

galaxy s10 netflix hdr

Wat is hdr?

Hdr staat voor High Dynamic Range en zorgt ervoor dat beelden meer tot leven komen. Met hdr lijken kleuren en belichting een stuk realistischer. Aanvankelijk was deze technologie gereserveerd voor grote televisies, maar inmiddels is het een vast onderdeel van nieuwe high end-smartphones.

Lees ook: Wat is hdr, en wat heb je eraan op je smartphone?

Kan mijn smartphone ook Netflix in hdr kijken?

Om Netflix in hdr te kijken is een high-end smartphone nodig die hdr ondersteunt. Daarnaast moet Netflix een update uitrollen voor dat toestel. Daarom zijn er maar een klein aantal smartphones die daadwerkelijk hdr-ondersteuning hebben voor deze videodienst. Check op de website van Netflix bij het kopje ‘Netflix in HDR’ of jouw smartphone er tussen staat.

Wanneer verschijnt de Samsung Galaxy S10?

Nog even wachten en je kunt zelf aan de slag met de Galaxy S10. De drie smartphones zijn vanaf 8 maart in Nederland te koop. Nieuw is onder andere dat het toestel een vingerafdrukscanner onder het scherm heeft en de camera’s flink zijn verbeterd. Ook doet Samsung niet mee met de notch, maar kiest het bedrijf dit jaar voor een cameragat. Check ons overzicht met Galaxy S10 pre-order aanbiedingen voor de beste deals.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S10
Samsung Galaxy S10

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu