Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Samsung Galaxy S10e

Samsung Galaxy S10e

Dit moet je weten over de Samsung Galaxy S10e

De Galaxy S10e is het instapmodel van Samsungs vlaggenschip van 2019. Deze variant heeft een iets kleiner scherm dan de gewone Galaxy S10, maar is net zo krachtig. Bovendien is de S10e een stuk goedkoper. Wil je vlotte hardware en hele goede camera’s, maar mag het scherm ook wat kleiner? Dan moet je voor de Galaxy S10e kiezen. Op 11 februari 2020 introduceerde Samsung de Galaxy S20.

Belangrijkste Samsung Galaxy S10e specificaties

  • Groot 5,8 inch-scherm met full hd-resolutie
  • Vingerafdrukscanner in de aan/uit-knop aan zijkant
  • Dubbele camera achterop, eentje voorop
  • Exynos 9820-chipset, 6GB werkgeheugen, 128GB opslagruimte
  • Releasedatum: 8 maart 2019
  • Adviesprijs van 749 euro

Wat er anders is aan de Samsung Galaxy S10e

Samsung brengt in 2019 voor het eerst drie varianten van zijn vlaggenschip uit. Naast de Galaxy S10 en Galaxy S10 Plus is er ook een goedkopere variant. Die beschikt over grotendeels dezelfde hardware, maar is iets kleiner en vooral goedkoper.

Ga je voor een gloednieuw vlaggenschip van Samsung, dan moet je daarvoor diep in de buidel tasten. Zo heeft de Samsung Galaxy S10 Plus een adviesprijs van 999 euro. Tot 2014 bracht Samsung daarom ook ieder jaar een betaalbare variant van zijn toptoestellen uit. Sinds de Galaxy S4 Mini uit dat jaar is het echter stil gebleven. Met de Samsung Galaxy S10e komt het bedrijf die gebruikers mogelijk toch weer iets tegemoet.

Iets kleiner, iets goedkoper

De S10e is meer een alternatief voor de iPhone XR van Apple, dan een echt vlaggenschip. Zet je maar vast schrap: Samsungs toestel is kleiner, maar niet klein. De gewone Galaxy S10 heeft een 6,1 inch-scherm, deze variant heeft een 5,8 inch-display. Omdat er nauwelijks randen rond het beeld zitten, blijft de S10e relatief handzaam.

Het wordt ook niet de smartphone voor koopjesjagers. De Galaxy S10e is geïntroduceerd met een prijs van 749 euro. Dat is goedkoper dan de Galaxy S10, die een adviesprijs kreeg van 899 euro. Maar het is nog steeds duurder dan bijvoorbeeld de OnePlus 6T en Xiaomi Pocophone F1, andere betaalbare vlaggenschepen.

Verschillen Samsung Galaxy S10e en Galaxy S10

Maar wat zijn nou de belangrijkste verschillen tussen de Galaxy S10 en de Galaxy S10e? Beide smartphones zijn uitgerust met een Exynos 9820-chip, 6GB werkgeheugen en 128GB opslagruimte. Het schermformaat verschilt wel: de S10 meet 6,1 inch, de S10e 5,8 inch. Het is een klein verschil, maar het maakt ‘m net een tikkeltje compacter.

Samsung Galaxy S10e officieel

Ook de camera-opstelling is anders. De Samsung Galaxy S10 heeft drie camera’s achterop zitten, de S10e moet het met ‘slechts’ twee camera’s doen. De ene lens is een groothoeklens, waarmee je brede foto’s kan schieten, de andere een gewone variant van 12 megapixel. Bovendien hebben beide smartphones een 10 megapixel-camera voorop voor selfies.

Cameragat en vingerafdrukscanner op de zijkant

Een grote vernieuwing van de Galaxy S10e heeft te maken met het scherm. Zoals je op de afbeeldingen op deze pagina kunt zien, zijn de schermranden een stukje dunner dan bij de S9 en S9 Plus. Opvallend is dat de frontcamera in een soort gaatje in het scherm zit verwerkt, en een notch dus ontbreekt. Dit design maakt een groter display met dunnere bezels mogelijk. Samsung noemt het een ‘Infinity O’-scherm.

Om de adviesprijs wat te drukken, heeft deze smartphone een traditionele vingerafdrukscanner. Die zit wel in de aan/uit-knop aan de zijkant verwerkt, zodat je lekker vlot je vinger kunt scannen om te ontgrendelen. Op de gewone Galaxy S10 gebruikt Samsung een ultrasone scanner die in het scherm zit.

Te updaten naar Android 10.0 met One UI 2.0

Uit de doos draait de Samsung Galaxy S10e op Android Pie, de tijdens release meest recente versie van het mobiele besturingssysteem. Met Pie introduceert Samsung bovendien een compleet vernieuwde Android-skin: One UI. De nieuwe software van de fabrikant is vooral een stukje simpeler, overzichtelijker en makkelijker in gebruik. Handig is bijvoorbeeld dat snelkoppelingen in het snelle instellingen-paneel aan de onderkant van het scherm staan. Daardoor is het makkelijk om de telefoon met één hand te bedienen.

Samsung Galaxy S10e officieel

Daarnaast introduceert One UI een nachtmodus, waarmee veel onderdelen van de software donker kleuren. Dat oogt fraai en is fijn als je de S10e in de avonduren gebruikt. Tot slot kun je rekenen op regelmatige updates, want Samsung voorziet zijn toptoestellen elke maand van een beveiligingspatch en minstens twee grote Android-updates. Dat zou betekenen dat de S10e in de toekomst wordt bijgewerkt naar Android 10.0 en 11.

Vanaf begin december 2019 rolt Android 10.0 daadwerkelijk uit voor de Galaxy S10e, waarbij het toestel ook wordt voorzien van de OneUI 2.0-schil. Die nieuwe skin moet zorgen voor nog meer rust en ook onnodig gebruik van de smartphone voorkomen. Daarvoor heeft Samsung onder andere de notificaties en meldingen aangepast en onnodige informatie daaruit weggehaald. Informatie moet altijd goed in beeld komen. Zo wordt de kleur van de tijd op het lockscreen bijvoorbeeld aangepast aan de achtergrond. Tot slot is ook een focus-modus geïntroduceerd, waardoor je ingestelde apps voor een bepaalde periode niet kunt gebruiken.

Galaxy S10e releasedatum en adviesprijs

Sinds 8 maart 2019 is de Samsung Galaxy S10e in de Benelux te koop. De adviesprijs bedraagt 749 euro. Dat is goedkoper dan de normale Galaxy S10, die 899 euro moet opleveren. De grotere (en meest krachtige) S10 Plus is verschenen voor 999 euro in de winkels. Houd deze pagina in de gaten voor al het nieuws over de Samsung Galaxy S10e.

Wil je de de Galaxy S10e los kopen  of toch een Galaxy S10e met abonnement? Check dan onze prijsvergelijkers, waarin je altijd de beste aanbiedingen kunt vinden.

Samsung Galaxy S10e
9,0
Welke Samsung Galaxy S10e wil je?
Selecteer:
128GB
Samsung Galaxy S10e met abonnement
Toestel eenmalig € 0,00
€ 28,00 p/m Abo: € 7,50 p/m Toestel: € 20,50 p/m
Sim only nodig?

Laatste berichten

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 28

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 28

Nieuws De juli-patch rolt nu ook uit voor verschillende Google Pixels. Daarnaast hebben onder andere Samsung en OnePlus beveiligingsupdates uitgebracht voor verschillende toestellen. Check nu snel of er ook voor jouw toestel een update klaarstaat!
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 23

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 23

Nieuws Een nieuwe maand en dus nieuwe updates. De beveiligingsupdate van juni 2020 rolt dan ook al uit voor verschillende toestellen. Uiteraard is deze patch alvast te downloaden op de Pixel-toestellen van Google, maar ook Samsung is er deze maand snel bij.
Review-update: Samsung Galaxy S10e is in 2020 prijzig, maar de beste compacte smartphone

Review-update: Samsung Galaxy S10e is in 2020 prijzig, maar de beste compacte smartphone

7,5
Reviews De Samsung Galaxy S10e zag het levenslicht in februari 2019 als betaalbaar alternatief voor de Galaxy S10 en S10 Plus. We beoordeelden de S10e met een 9,0, maar hoe het toestel anno 2020 presteert? Dat check je in deze Samsung Galaxy S10e review van 2020.
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 19

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 19

Nieuws Deze week geen heel groot nieuws wat betreft updates. Wel zijn er redelijk wat toestellen voorzien van de beveiligingsupdate van mei 2020. Daarnaast is de Android 10-update voor enkele toestellen van Samsung vanaf nu ook te downloaden.
De 4 beste Android-alternatieven voor de iPhone SE 2020

De 4 beste Android-alternatieven voor de iPhone SE 2020

Nieuws Apple heeft de iPhone SE 2020 aangekondigd, een vernieuwde versie van het populaire toestel uit 2016. De competitie liegt er echter niet om. Dit zijn de vier beste Android-alternatieven voor de iPhone SE 2020.