Samsung stelt gerust: Galaxy S7-accu is echt veilig

Erwin Vogelaar
20 november 2016, 10:04
2 min leestijd
Samsung stelt gerust: Galaxy S7-accu is echt veilig

Na de problemen met de Samsung Galaxy Note 7, maakt men zich nu ook zorgen over de Galaxy S7-accu. Samsung laat nu weten dat dit nergens voor nodig is.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy S7-accu

Nu we alle problemen rond de accu van de Galaxy Note 7 achter ons gelaten hebben, zijn de ogen weer gericht op de Galaxy S7. Mogelijk heb je online wat verhalen gelezen over ontploffende accu’s van de Galaxy S7 of de Galaxy S7 Edge. Samsung stelt dat dit niet betekent dat deze accu ook onveilig is. Bij een klein percentage van alle smartphones kan iets mis gaan. Zodra het nu bij een Samsung-toestel gebeurt, duikt men er op alsof dit het nieuwe grote probleem voor het bedrijf is.

galaxy s7-accu

“Samsung staat achter de kwaliteit en veiligheid van de Galaxy S7-familie. Er zijn geen bevestigde gevallen van interne accustoringen bij deze toestellen in de meer dan 10 miljoen toestellen die door consumenten in de Verenigde Staten worden gebruikt. We hebben wel enkele gevallen bevestigd met ernstige externe schade als oorzaak.” Het bedrijf stelt dat het pas de oorzaak van dergelijke incidenten kan bepalen als het toegang tot het toestel krijgt om deze te onderzoeken.

Wie het Note 7-probleem gevolgd heeft, weet dat Samsung middenin die hectiek ook een soortgelijk statement heeft gemaakt. We willen niet zeggen dat de accu in de Galaxy S7 toch onveilig is, maar wel dat door deze geschiedenis het inmiddels moeilijker is om Samsung te geloven bij dergelijke uitspraken.

Galaxy S7 Black Friday

De statement komt qua timing niet zomaar uit de lucht vallen. Over een week is het Black Friday en daarna Cyber Monday, het moment dat de Verenigde Staten massaal koopjes gaat scoren voor de feestdagen. Samsung hoopt dat de consument in deze laatste maanden van het jaar de Note 7 vergeet en alsnog kiest voor de oudere S7. Ook in de Benelux wordt Black Friday steeds belangrijker.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S7
Samsung Galaxy S7

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu