De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

Samsung Galaxy S7 moeilijker te repareren dan Galaxy S6

Jarno Stinissen
9 maart 2016, 10:33
2 min leestijd
Samsung Galaxy S7 moeilijker te repareren dan Galaxy S6

De recensenten van iFixit hebben getest hoe makkelijk de  Samsung Galaxy S7 te repareren is. Het resultaat zal de huis-, tuin- en keukenklusser niet geruststellen.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy S7 teardown

iFixit is een website waar je voor tips terecht kunt wanneer je gadgets  als smartphones eigenhandig wilt repareren. In het rapport over de Galaxy S7 wordt duidelijk dat het erg moeilijk  is om de nieuwe smartphone zelf te repareren. Het toestel is van  hardware voorzien met kleinere componenten, wat het lastig maakt om die er zelf zonder schade uit te halen.

In de behuizing van de Galaxy S7  zitten geen externe schroefjes verwerkt, wat  in combinatie met de waterdichtheid  ervoor zorgt  dat de smartphone alleen met veel pijn en moeite kan worden opengemaakt. Wat volgens iFixit  opvalt, is de relatief grote batterij en het lange  koperdraad dat zorgt voor de hitteregeling in de telefoon.

Galaxy S7 koper

De Samsung Galaxy S7 krijgt  een repareerbaarheidsscore van 3/10. Desondanks moet het voor een ervaren reparateur te doen zijn, maar houd er rekening mee dat het toestel erg breekbaar is van binnen. iFixit  heeft de Galaxy S7 Edge nog niet onder handen genomen,  maar de verwachting is dat het toestel door zijn gebogen scherm nog moeilijker te repareren is.

Minder pre-orders voor de Galaxy S7

Zoals je in onze uitgebreide Galaxy S7 review kunt lezen, is de smartphone weer in alles een toptoestel. De consument lijkt echter nog niet warm te lopen voor de smartphone, zo meldt Business Korea. Het aantal pre-orders ligt lager dan bij het vorige vlaggenschip, de Galaxy S6. Zelfs de gratis Gear VR die je bij een pre-order krijgt, heeft niet tot de gewenste reactie bij  de consument geleid.

Daarnaast is het zo dat consumenten liever wachten totdat er online recensies verschijnen, om er zo achter te komen of de smartphone de moeite waard is. Het is  dus niet uit te sluiten dat de Galaxy S7 en S7 Edge  meer gaan verkopen dan hun voorgangers.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bronnen: iFixit, Sammobile
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S7
Samsung Galaxy S7

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's