De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

‘Samsung overweegt eigen koptelefoonaansluiting’

Thomas Haenen
14 september 2016, 12:07
2 min leestijd
‘Samsung overweegt eigen koptelefoonaansluiting’

Ook Samsung wil mogelijk af van de bekende 3,5mm-aansluiting voor koptelefoons. De fabrikant zou zijn eigen aansluiting voor audio willen introduceren.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy S8 koptelefoonaansluiting

Samsung wil een nieuwe standaard voor koptelefoons introduceren, zo claimt Geek. Volgens de site onderzoekt de Koreaanse fabrikant mogelijkheden om zijn eigen audio-aansluiting te introduceren. Op welke termijn de fabrikant dat zou willen doen is onduidelijk, al ligt het voor de hand dat de Samsung Galaxy S8 daarmee de primeur heeft. Deze opvolger van de Galaxy S7 verschijnt waarschijnlijk begin 2017.

galaxy s7 vs galaxy s6

Overigens is het nog lang niet zeker dat Samsung de aansluiting daadwerkelijk gaat schrappen. De fabrikant zou vooralsnog enkel aan het testen zijn. De kans is groot dat het plan ruim voor de release geschrapt wordt en dat het volgende vlaggenschip van Samsung gewoon ruimte biedt voor je huidige koptelefoon.

Als de fabrikant daadwerkelijk zijn eigen audiopoort introduceert is dat mogelijk een extra manier om te verdienen aan accessoires. Bedrijven moeten dan een licentie kopen bij Samsung om koptelefoons te produceren die aangesloten kunnen worden op Galaxy-smartphones. Dat maakt het gerucht ook een stuk onwaarschijnlijker: de kans is klein dat Samsung sterk genoeg staat om die licentiekosten op te kunnen eisen. Bovendien is het onduidelijk wat de voordelen voor de consument zouden zijn.

iPhone 7 koptelefoonaansluiting

Apple neemt dit jaar al afscheid van de koptelefoonpoort. De iPhone 7, die vanaf vrijdag in Nederland te koop is, beschikt niet over een 3,5mm-aansluiting. Bedrade headsets kunnen nu alleen nog aangesloten worden via de Lightning-poort. Apple levert een adapter mee voor bestaande koptelefoons, maar duwt gebruikers wel naar zijn nieuwe optie. Ook zet het bedrijf fors in op draadloze headsets, onder andere met zijn nieuwe AirPods.

Samsung zou overigens niet de eerste fabrikant zijn die een Android-smartphone zonder aansluiting voor koptelefoons aflevert. Lenovo introduceerde deze zomer al de Moto Z Play, een dun toestel waar geen ruimte is voor bedrade headsets. Ook verschillende Chinese fabrikanten hebben de aansluiting van hun toestel verwijderd.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: Geek
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's