De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Dit is waarom er geen LG G7 verschijnt dit jaar’

Thomas Haenen
3 januari 2018, 14:16
2 min leestijd
‘Dit is waarom er geen LG G7 verschijnt dit jaar’

LG gaat stoppen met zijn G-serie van vlaggenschepen. In plaats daarvan introduceert het binnenkort een nieuwe reeks.

Lees verder na de advertentie.

‘Geen LG G7 release gepland’

Er verschijnt geen LG G7, zo claimt Digital Daily. De Koreaanse bron zegt van insiders te hebben vernomen dat LG zijn vlaggenschepenserie schrapt. In plaats daarvan introduceert het bedrijf begin dit jaar een nieuwe reeks die beter moet kunnen concurreren met toestellen als de Samsung Galaxy S9.

De beslissing komt niet als een hele grote verrassing. Toestellen in de LG G-reeks zijn de afgelopen jaren zoveel commerciële als kritische teleurstellingen. In 2016 lanceerde het bedrijf de LG G5 met veel bombarie als één van de eerste modulaire smartphones. De verkopen vielen echter zo zwaar tegen dat LG nooit nieuwe modules voor het toestel uitbracht.

LG G6 Face Print-update

Ook de LG G6 maakte afgelopen jaar geen verpletterende indruk. Het randloze toestel lanceerde gelijktijdig met de Galaxy S8, maar had hardware die een half jaar achter liep. Al snel maakte LG het toestel dan ook met bijna de helft goedkoper.

Van G naar V

Daarentegen heeft LG wel aardig succes met de V-reeks, waarin onlangs nog de LG V30 verscheen. Deze toptoestellen beschikken doorgaans wel over de allernieuwste hardware, en weten zich tevens te onderscheiden met schermen en camera’s. Geruchten dat de V-reeks de plaats van de G-serie inneemt, zoemen dan ook al een tijdje rond. Die lijken door het nieuws van vandaag weer een stukje concreter te worden.

LG presenteert zijn nieuwe vlaggenschip naar verwachting eind februari, op het Mobile World Congress. Volgens de bron heeft het toestel geen G in de naam, en twee cijfers in plaats van één. Een naam als ‘LG V35’ of ‘LG V30 Mini’ lijkt daarmee voor de hand te liggen.

Lees ook onze vooruitblik: 7 voorspellingen voor Android-smartphones in 2018

Het laatste nieuws over LG

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu