De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Gerucht: Google presenteert volgende week Pixel Watch

Colin Baak
10 oktober 2019, 12:59
2 min leestijd
Gerucht: Google presenteert volgende week Pixel Watch

De vermeende Pixel Watch van Google kwam tot op heden niet op de markt. Nu gaan er echter toch geruchten dat tijdens het Made by Google-evenement op 15 oktober een heuse Google-smartwatch wordt gepresenteerd.

Lees verder na de advertentie.

Google Pixel Watch

Volgende week, op 15 oktober, vindt een nieuw Made by Google-evenement plaats. We verwachten daar onder andere nieuwe hardware en (mogelijk) informatie over Google Stadia. De grootste aankondiging zal de Google Pixel 4-familie zijn, maar ook voor liefhebbers van wearables lijkt er nu nieuws te komen.

Zo’n horloge zou namelijk volgende week worden gepresenteerd, zo meldt Nikkei Asian Review. Details over het horloge zoals specificaties of afbeeldingen zijn echter niet verschenen. Wel is de smartwatch volgens de website voorzien van Wear OS van Google.

Al onze verwachtingen voor het event checken? Lees dan Made-by-Google 2019-verwachtingen!

Release werd jaren geleden uitgesteld

Jaren geleden werd al verwacht dat de Google Pixel Watch zijn intrede zou maken. Een release bleef uit. Deze zou op het laatste moment geannuleerd zijn. Het apparaat zou qua design niet goed passen bij de filosofie van Google. Ook was de synchronisatie tussen het horloge en smartphones niet optimaal.

De horloges kwamen wel op de markt, maar niet met branding van Google zelf. Er werd gekozen om LG, de producent ervan, ze te laten uitbrengen. De LG Watch Sport en LG Watch Style kwam op de markt met Android Wear 2.0. Deze slimme horloges konden echter niet opboksen tegen Apple of Samsung.

Google Pixel smartwatch

Dat de zoekgigant nog steeds stilletjes bezig was met de ontwikkeling van een slim horloge, is een logische keuze. In januari van dit jaar kocht Google technologie van smartwatchfabrikant Fossil. Een woordvoerder van dat bedrijf noemde toen al dat: “De aangekochte technologie pas in de toekomst gebruikt zou kunnen worden. Dit omdat het niet zou passen in de huidige categorie van apparaten.”

Op de hoogte blijven van al het nieuws van het Made-by-Google-event? Schrijf je dan in voor de Android Planet-nieuwsbrief, of download de gratis app!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu