‘Glazen achterkant Nexus 4 breekt te makkelijk’

Redactie
19 november 2012, 13:01
1 min leestijd
‘Glazen achterkant Nexus 4 breekt te makkelijk’
Nexus 4 achterkant gebroken

Het was te verwachten: de achterkant van de Nexus 4 schijnt erg snel te breken. Dat melden gebruikers van het technologieforum XDA Developers in verschillende topics. Zowel de voor- als achterkant van de Nexus 4 zijn van de ietwat sterkere glasvariant Gorilla Glass 2 gemaakt, maar dat betekent niet dat het niet kan breken – enkel dat het minder snel wordt bekrast. De verhalen rondom de gebroken achterkant – de voorkant blijft tot nu toe gespaard – lopen uiteen: de één zegt dat de achterkant rondom het speakergat plotseling in zijn broekzak barstte, de ander beweert dat een kleine val van de bank op de houten vloer al voor een compleet gebroken achterkant zorgt. De verhalen doen denken aan de release van de iPhone 4, die door het gebruik van glas aan zowel de voor- als achterzijde ook vanwege het breekbare design werd bekritiseerd.

Google verkoopt een speciale bumper voor de Nexus 4 in de Google Play Store die stootkracht van een val opvangt. Dat zou het glas kunnen sparen en een breuk mogelijk voorkomen. De bumper werd later dan de Nexus 4 geïntroduceerd, waardoor velen de smartphone voor een tijd zonder bumper hebben gebruikt. Daar merken Nexus 4-bezitters nu de gevolgen van. Het nadeel van de bumper is dat het de Nexus 4 iets dikker maakt en dat de premium feel van de smartphone mogelijk nadelig wordt beïnvloed.

Lees verder na de advertentie.

Ook ik ga bumper-loos door het leven. Of dat een juiste beslissing is, wordt in de review van de Nexus 4 duidelijk. Niet iedereen is negatief over de fragiele bouwkwaliteit van de Nexus 4: een Duitse droptest-video laat zien dat de Nexus 4 een redelijke val kan doorstaan.

Heeft dit artikel je geholpen?
LG Nexus 4
LG Nexus 4

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu