Gmail laat je nu video’s streamen vanuit je inbox

Video’s bekijken die je via je mail ontvangt wordt vanaf nu een stukje makkelijker. Google heeft een ingebouwde videospeler aan Gmail toegevoegd.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Gmail-videospeler

De videospeler maakt het een stuk simpeler om video’s te bekijken. Voorheen moest je een bestand eerst downloaden alvorens je kon kijken, nu is de videospeler in de berichtendienst geintegreerd. Let wel: de aanpassing geldt alleen voor de desktopversie van Gmail. Kijk je op je smartphone of tablet of via een andere app, dan gebeurt het afspelen nog wel via een externe app.

Gmail Add-ons

Video’s die je kunt afspelen worden als thumbnail onderaan het bericht getoond. Vervolgens hoef je er maar op klikken om hem af te spelen. De Gmail-videospeler die vervolgens geopend wordt heeft hetzelfde design als een YouTube-video. Je kunt pauzeren, het volume aanpassen en zelfs de video naar je Chromecast sturen. Zo kun je video’s gemakkelijker op een groter scherm afspelen.

De nieuwe functie wordt geleidelijk uitgerold. Volgens Google kan het maximaal vijftien dagen duren voordat deze bij iedereen zichtbaar is.

Beperkingen Gmail-videospeler

Helaas kleven er wel enkele beperkingen aan de videospeler. Je kunt via Gmail namelijk geen bijlages groter dan 25MB versturen of groter dan 50MB ontvangen. Daardoor zijn de video’s die je in Gmail af kunt spelen beperkt in lengte en beeldkwaliteit.

Besluit je een 4K-video te versturen dan heb je vermoedelijk minder dan een minuut voor de bestandslimiet bereikt is. Ook complete films versturen en afspelen via Gmail zit er niet in. Google ziet liever dat je grote bestanden via Google Drive upload en deelt.

Lees het laatste nieuws over Google

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.