De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google activeert zeven Android-apparaten per seconde

Redactie
14 oktober 2011, 11:20
1 min leestijd
Google activeert zeven Android-apparaten per seconde
Google activeert zeven Android-apparaten per seconden

Uit de presentatie van de kwartaalcijfers van Google over het laatste kwartaal blijkt dat er nu in totaal 190 miljoen geactiveerde Android-apparaten zijn. Eind juni was dit nog 135 miljoen. Dat betekent dat in drie maanden tijd er 55 miljoen Android-apparaten zijn bijgekomen. Per seconde worden bijna zeven Android-apparaten geactiveerd. Ook de andere cijfers van Google over het laatste kwartaal zijn goed te noemen. De zoekgigant maakte 2,73 miljard dollar winst.

Naast Android presteren de andere diensten van Google ook naar behoren. Zo kent webbrowser (en besturingssysteem) Chrome wereldwijd zo’n 200 miljoen gebruikers, al is het niet helemaal duidelijk hoeveel van deze gebruikers ook daadwerkelijk actief zijn. Het aantal gebruikers van Google+ ligt nu rond de veertig miljoen en de verwachting is dat het sociale netwerk de komende tijd alleen nog maar populairder zal worden. CEO Larry Page besloot de kwartaalcijfers ook op zijn Google+ pagina te zetten.

Lees verder na de advertentie.

In het derde kwartaal van 2011 had Google 9,72 miljard dollar aan inkomsten. Dit is 33 procent meer vergeleken met hetzelfde kwartaal van vorig jaar. De nettowinst bedraagt 2,73 miljard dollar. Google haalt haar omzet vooral uit eigen programma’s zoals Adsense, het systeem waarbij Google-advertenties op andere websites dan van Google zelf worden getoond. De Adsense-omzet bedraagt 2,6 miljard dollar, 27 procent van de totale omzet.

De verwachting voor de komende periode is dat Google de grens van 10 miljard dollar omzet gaat doorbreken. Ook de verwachtingen voor mobiele apparaten zijn hooggespannen. Het aantal zoekopdrachten via telefoons en tablets is de afgelopen jaren flink gestegen en deze groei zal alleen nog maar toenemen. Daarnaast is Google ook op zoek naar nieuwe werknemers. Ze hebben er nu 31.353 fulltime werknemers in dienst (gemeten op 30 september), en dat aantal willen ze met tien procent gaan uitbreiden.

Bron: Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu