De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

Zo ziet de nieuwe donkere modus van Google Foto’s eruit

Thomas Haenen
5 juni 2019, 9:45
2 min leestijd
Zo ziet de nieuwe donkere modus van Google Foto’s eruit

Na Google Chrome, Drive en Keep krijgt ook Google Foto’s een nachtmodus. Een update met de donkere modus wordt vanaf nu geleidelijk uitgerold.

Lees verder na de advertentie.

Google Foto’s donkere modus binnenkort beschikbaar

Google Foto’s is nu nog een app vol felle, witte vlakken. Gebruikers die het beeld liever wat soberder en rustiger hebben, kunnen binnenkort ook een nachtmodus activeren. XDA Developers meldt dat een donkere modus voor Google Foto’s wordt uitgerold. De site deelde tevens enkele screenshots, die een idee geven van hoe het aangepaste ontwerp eruit ziet.

Je activeert de dark mode in Google Foto’s, door de nachtmodus op je smartphone aan te zetten en vervolgens de app te openen. Let wel: de kans is groot dat de optie nog niet beschikbaar is voor jouw toestel.

Nieuwe functies als deze worden doorgaans zeer geleidelijk uitgerold door Google. Slechts een handjevol gebruikers kan nu met de update aan de slag. Vervolgens kan het enkele dagen of zelfs weken duren voor de functie uitrolt naar een breder publiek. Zo kan Google goed in de gaten houden of er onvoorziene problemen opduiken.

Voordelen van een nachtmodus

Heb je een smartphone met een oled-scherm, dan verbruikt een app in nachtmodus ook minder stroom. Met een oled-display branden individuele pixels alleen als er een kleur in beeld is. Is er zwart beeld, dan staan de pixels dus ‘uit’ en wordt er geen stroom verbruikt.

Uit onderzoek van Google blijkt dat je het stroomverbruik hiermee tot wel 60 procent terugdringt. Helaas gaat dat niet helemaal op voor Google Foto’s: de app heeft op veel plekken geen zwarte, maar donkergrijze achtergronden. Die beperken het stroomverbruik wel iets, maar niet volledig.

Vrijwel alle populaire Google-apps zijn in de voorbije maanden van een nachtmodus voorzien. Google Nieuws, Maps, YouTube en zelfs Gboard beschikken over een donkere optie. Daarmee is het bedrijf aan het voorsorteren op de release van Android 10.0 (Q). Deze volgende Android-versie beschikt over een systeembrede dark mode en verschijnt waarschijnlijk in augustus.

Activeer je straks in Android Q de nachtmodus, dan worden alle apps, menu’s en instellingen direct van een donker kleurtje voorzien. Als een app een ingebouwde nachtmodus heeft, dan activeert Google die ook voor je. Voor apps zonder donkere modus heeft het bedrijf ook een oplossing. Daar worden waar mogelijk witte achtergronden automatisch vervangen door donkere, zodat je toch nog rustiger beeld hebt.

→ Lees ook: zo activeer je de donkere modus van Android en deze Google-apps

Het laatste nieuws over Android Q

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu